Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Чому кров святого Януарія чудесна?

Чому кров святого Януарія чудесна?

Науковці жодним чином не можуть пояснити природу явища, яке стається в Неаполі. Все вказує на те, що ми маємо справу зі справжнім чудом!

На Фото: Папа Франциск вперше став свідком чуда крові Святого Януарія.

У Неаполі кільканадцять століть щороку має місце надзвичайний феномен, так зване "чудо крові" святого Януарія. Мученика замордували в 305 році. Як говорить традиція, одна з набожних жінок, яка була присутня під час виконання екзекуції, зібрала по краплинках певну кількість крові. Кров Святого зберігається в спеціальному реліквіарії. З того часу щороку відбувається феномен, який неможливо пояснити. Загусла кров "оживляється", переходячи в рідкий стан. Наукові дослідження підтвердили, що є то справжня людська кров, яка має властивості і зберігається як артеріальна кров живої людини, пише deon.pl.

Цей чудесний знак повторюється 19 вересня в річницю мучеництва Святого, а також у першу неділю травня та інколи 16 грудня, з нагоди виняткових подій.

"Чудо" крові святого Януарія є викликом для сучасної науки і основних законів фізики. Науковці стоять перед великою загадкою, якої не здатні пояснити. Застигла ще у IV столітті людська кров ‒ враз переходить в рідкий стан. На очах усіх змінює колір, липкість, вагу, об'єм. Вчиняється це дивне явище в постійних датах або змінних, незалежно від температури, в холоді або теплі, коли температура в катедрі коливається з 5-6° до 30-32° C. Також це не залежить від психічного напруження натовпу, оскільки кров часто розчиняється не тільки на очах натовпів, але також перед кількома особами, або застають її рідкою в момент, коли відкривають броньовану посудину, в якій вона зберігається. Перехід крові з густого стану в рідкий не залежить від людських прагнень. Відомі випадки, коли кров залишалася в густому стані також після днів інтенсивної молитви, максимальної психічної напруги натовпу вірних. Це мало місце в 1976 р., впродовж всіх 8 днів виставлення мощів.

Фізики і гематологи погоджуються, що кров за 1690 років залишилася морфологічно в незмінному стані, також не мала раптових змін в об'ємі і вазі, під час зміни в рідкий стан і повернення до початкового стану, цього всього не можна пояснити науково. Сучасна наука не може дати жодного переконливого пояснення цьому таємничому явищу. Всі спроби лабораторного відтворення цього феномену закінчилися нічим. Інколи кров розчиняючись, дивним чином змінює свій об'єм. Буває, що набухає і займає цілу посудину, іншим разом займає значно менший простір. Для науковців шокуючим є факт, що інколи змінюється також вага крові. Також колір піддається змінам від яскравого до темного або брудно-жовтуватого червоного кольору. Цілком не підвладний законам фізики також час проходження з постійного стану до рідкого. Інколи буває, що це відбувається в один момент, іншим разом триває цей процес декілька хвилин або весь день. Подібно є з загусненням. Всі ці явища є в очевидному конфлікті з незмінними законами фізики. Оскільки кожен добре про те знає, що в теплі кров не розчиняється, але твердне.