Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Папа про покликання: Час віднайти корені

Папа про покликання: Час віднайти корені

«Я дуже боюсь, що наші юнаки та дівчата втрачають своє коріння. Я боюся цього. Можливо, сьогоднішнє завдання – приготувати шлях, аби побачити те, про що звіщав Йоіл: “...і ваші юнаки будуть бачити видіння, і старшим вашим будуть сни снитись”(Діян 2, 17)», – цими словами Папа Франциск розпочав своє відеозвернення, надіслане ченцю-кларетіянину Kарлосу Мартінесу Оліверасу, директору богословського Інституту чернечого життя у Мадриді, та понад 700 учасникам 47-го національного Тижня за інститути богопосвяченого життя на тему: «Покликав тих, яких полюбив.
Про це повідомляє Радіо Ватикану.

«Молодь, розпізнавання та богопосвячене життя». Захід триватиме з 5 до 8 квітня 2018 року в іспанській столиці, м. Мадриді. Він має на меті скерувати погляд до наступного Синоду Єпископів і замислитись про молодь і покликання, зокрема, до богопосвяченого життя.

Понтифік підкреслює, що фоном Тижня за богопосвячене життя став брак покликань. Проте не можна зупинятись на наріканнях та лишень пригадувати славне минуле, адже Господь каже нам: «Дивися вперед і думай, що ти повинен робити». У кожному разі, як застеріг Папа, не можна вдаватися до прозелітизму. Навпаки: необхідно шукати способи відчинити шляхи, щоби Господь міг промовляти, міг кликати. «Не потрібно робити “передвиборних кампаній” чи кампаній комерційного характеру, адже покликання Господа Бога не відповідає моделям маркетингу. Воно є чимось зовсім іншим. Тому, наберіться мужності та прямуйте вперед!».

Посилаючись на німецький переклад останньої книги Зиґмунта Баумана «Без коренів», Понтифік зауважив, що сьогодні, однак, ми ще маємо час, аби віднайти своє коріння. «Сьогодні біль, ніж будь-коли, – наголошує Папа Франциск, – необхідно, щоби юнаки та дівчата вступали в діалог із похилими віком», бо такий діалог між поколіннями надзвичайно важливий. При цій нагоді Папа заохочує знайти спосіб слухати занепокоєння молоді, а також і людей похилого віку.

«А щодо покликань, – закінчив своє відеопослання Його Святість, – нехай вирішує Господь. Ми робімо те, що необхідно: молімося та даваймо свідчення».

За темою:
Сила Господнього воскресіння приносить плоди в борозні нашої історії. Великоднє послання Папи «Urbi et Orbi»
Порожній гріб кидає нам виклик. Проповідь Папи Франциска на Пасхальну Вігілію
Папа Франциск прийняв Президента та духовенство Вірменії
Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.