Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Архієпископ Мечислав Мокшицький передав реліквії св. Йоана Павла ІІ парафії в Русіновіцах (Польща)

Архієпископ Мечислав Мокшицький передав реліквії св. Йоана Павла ІІ парафії в Русіновіцах (Польща)

Парафія в Русіновіцах отримала реліквії святого Йоана Павла ІІ. Їх до місцевого храму передав митрополит львівський архієпископ Мечислав Мокшицький, який побував у місті й відвідав осередок для неповносправних.
Про це повідомляє Львівська архідієцезія.

У суботу, 11 лютого, у супроводі місцевого єпископа-емерита Яна Вєчорека, отця Казімєжа Томасяка й отця Францішка Баліона архієпископ Мечислав Мокшицький спершу відвідав Реабілітаційно-освітній осередок для неповносправних дітей і молоді в Русіновіцах, де зустрівся з підопічними та їхніми батьками.


Урочисте введення реліквій святого Йоана Павла ІІ до храму Віднайдення Святого Хреста і св. Катерини відбулося під час вечірньої Служби Божої 11 лютого. У процесії архієпископ приніс релікварій до вівтаря, а далі передав його настоятелю парафії отцеві Францішку Коеніґові. Євхаристію звершували єпископ Ґлівіцької дієцезії Ян Копєц і єпископ-емерит Ян Вєчорек.


«Святий Йоане Павле ІІ, вітаємо тебе в нашій парафії у знакові твоїх реліквій. У ньому хочемо сьогодні віддати шану тобі серед нас і привітати як нашого покровителя та зуступника», – сказав отець Коеніґ, віддаючи заступництву Папи парафію, а особливо – родини. 


У проповіді архієпископ Львівський на багатьох прикладах описував майже невпинне перебування Йоана Павла ІІ в молитві, яке його найближче оточення спостерігало щодня і в різних ситуаціях. Він висловив радість, що світ не забув про Йоана Павла ІІ: «Після його канонізації багато осіб просить про його мощі і про молитву біля його могили. Я сказав би, що Святий Отець і надалі живий у нас».


Після Меси вірні змогли вшанувати мощі. Нагодою для цього будуть і кілька наступних днів, бо від неділі до Попільної Середи в парафії триватимуть реколекції на початок Великого Посту, ґрунтовані на навчанні святого Йоана Павла ІІ.

Шимон Змарліцкі, GOŚĆ.PL
Фото – сайт парафії в Русіновіцах

За темою:
Архієпископ Мечислав Мокшицький запросив отців лазаристів повернутися до Львова
Архієпископ Мечислав Мокшицький: Відповідальність за віру та Церкву сьогодні в наших руках
Інтронізація мощей св. Йоана Павла ІІ в каплиці сестер катехиток святої Анни у Брюховичах