Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів України
» » » Розпочалася реставрація оборонного храму Святої Трійці в с. Соколівка

Розпочалася реставрація оборонного храму Святої Трійці в с. Соколівка

15 листопада цього року – історичний день. Вперше з 1944 р. розпочалися реставраційні роботи в оборонному храмі Святої Трійці в с. Соколівка Жидачівського р-ну Львівської обл.


ГО "КонтрФорс" висловлює безмежну подяку Його Ексцеленції Архієпископу Митрополиту Львівському Мечиславу Мокшицькому, Львівській Архідієцезії Римсько-Католицької Церкви в Україні та Caritas Spes Lviv Archdiocese за фінансування та проведення робіт!


Більше про діяльність Громадської Організації "КонтрФорс" задля популяризації та відновлення пам`ятки, можна слідкувати на їхній сторінці у фейсбук.


Папа став на захист переслідуваного народу єзидів Загальна аудієнція в середу, 24 січня 2018 року не була єдиною в денному порядку Папи Франциска. Перед тим як приєднатися до вірних, зібраних на площі святого Петра у Ватикані, він прийняв представників спільноти єзидів із Німеччини, виступаючи на захист цієї переслідуваної меншини, яка стала «невинною жертвою абсурдного та нелюдського варварства», зокрема в Іраку та Сирії. Святий Отець закликав до визнання, захисту й пошани до меншин, які зазнають переслідувань через віру. Єзиди відстоюють право на існування як релігійна спільнота і, за словами Його Святості, ніхто не має права скасовувати релігійну громаду тільки тому, що вона не належить до так званих «прийнятних».