Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів України
» » » Польську ініціативу «Розарію до кордонів» підхопили інші країни

Польську ініціативу «Розарію до кордонів» підхопили інші країни

Як повідомляв КМЦ, 7 жовтня в Польщі відбувся захід «Розарій до кордонів». Найближчим часом «Розарій до кордонів» пройде також в Ірландії й Італії.
 
Ірландську версію «Розарію до кордонів» планують провести 8 грудня, повідомляє у Твіттері Католицьке інформаційне агентство. В Італії вже 13 жовтня вся країна молилася на розарії, але, за словами релігійного блогера Томаша Адамського, тут планують повторити цей молитовний захід.
У межах «Розарію до кордонів» у 320  храмах на польських кордонах молилися за мир в Польщі та в усьому світі. Деякі учасники вибрали незвичайні, нетипові місця для молитви – байдарки, каное, човни. Розарій також молилися в аеропорту, в горах, на трасах і навіть на військовій базі в Афганістані.
За різними оцінками, у польській акції взяли участь 1-2 мільйони осіб.

Джерело: pl.aleteia.org

Новини зі світу 300 тисяч розаріїв із радістю та надією виготовили перуанські ув’язнені до візиту Папи Франциска За останні три місяці ув’язнені дванадцяти перуанських в’язниць зробили 300 тисяч розаріїв. Ця спільна ініціатива Національної пенітенціарної служби Перу й архідієцезії Ліми спрямована на те, аби покрити організаційні витрати, пов’язані з візитом Папи Франциска, та дозволити 650 ув’язненим відчути себе учасниками цього свята радості й надії.