Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Католиків побільшало на 12,5 млн

Католиків побільшало на 12,5 млн

За минулий рік католиків у світі побільшало на 12,5 млн. З нагоди Всесвітнього місійного дня (22 жовтня) агентство Fides, орган Конгрегації євангелізації народів, опублікувало статистичні дані про чисельність Католицької Церкви.
За даними Fides, сьогодні на землі мешкає 1,3 млрд католиків. Це майже 18% від населення планети, яке, за оцінками на 1 липня 2017 року, становить 7,5 млрд осіб. За минулий рік членів Католицької Церкви посібльшало на 12,5 млн.

Найбільший минулорічний приріст католиків зареєстрований в Африці – 7,4 млн. В обох Америках вірних стало більше на 4,7 млн. На третьому місці за зростанням чисельності католиків – Азія.

Навпаки, в Європі католиків за останній рік значно поменшало – на 1,3 млн.

Щодо католицьких священиків, то, за статистичними даними, їх сьогодні є 415 тис. За рік кількість пастирів на планеті майже не змінилася, скоротившись приблизно на сотню.

Цікаво, що, попри скорочення вірних, Європа досі лідирує за кількістю священиків: їх тут 170 тис, тобто один священик на 4000 осіб. Щороку в Європі стає на 2500 священиків менше, тоді як в Африці і Азії –на 1700 більше.

За минулий рік у Католицькій Церкві було створено 3006 нових дієцезій та інших церковних структур. Значно (на 6428) побільшало місій, особливо в Африці й Америці.

Джерело - Католицький оглядач з посиланням на blagovest-info

По темі:
Серед країн, де нема війни, в Мексиці найбільше убивств у світі – Апостольський Нунцій
Франція: єпископи запускають кампанію фінансової допомоги іракським учням і студентам
Шотландію присвятили Непорочному Серцю Марії
Новини зі світу Захист неповнолітніх: Як створити в Церкві безпечне середовище для дітей? Під час чергового вебінару, присвяченого захистові неповнолітніх, психотерапевт і професор Ґабріель Ді-Ліяко навів дані дослідження про поведінку злочинців, що здійснили зловживання над неповнолітніми, та вказав на необхідні умови створення безпечного середовища для дітей в Церкві.