Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Вшанування святого Йоана з Дуклі у Львові

Вшанування святого Йоана з Дуклі у Львові

У суботу, 27 червня, в 606-ту річницю від дня народження святого Йоана з Дуклі – покровителя Львова відбулося його молитовне вшанування у храму святого Андрія колишнього Бернардинського монастиря.
Про це повідомляє Львівська архідієцезія.

З цієї нагоди сюди здійснили паломництво монахи Провінції святого Архангела Михаїла Ордену Братів Менших Францисканців в Україні, дієцезіальне духовенство та групи мирян.


Перед головним вівтарем було встановлено мощі св. Йоана з Дуклі. Міністр Провінції святого Архангела Михаїла OFM бр. Даниїл Ботвіна провів Молебень і виголосив проповідь, пригадуючи історичні моменти Провінції та життя святого Йоана з Дуклі вслуховуючись в Боже Слово на день Святого. Очолив Пресвяту Євхаристію єпископ Леон Малий.


На цю Урочистість прибув хор з Гусятина разом зі своїми душпастирями бр. Михайлом та бр. Полікарпом. Паломники повертались до дому надіючись на наступні чудеса св. Йоана з Дуклі, покровителя Львова, про які наголошував під час урочистості єпископ Леон Малий - наступне чудо має бути у тебе, а вода св. Йоана з Дуклі у закиданій криниці повернутися знову.


Цього року не вирушила процесія вулицями міста з огляду на карантин, тому Святий Йоан залишився трохи довше в храмі де служив та осягнув святість.
 
Олександр Кусий