Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Молитва довіри о. Доліндо Руотоло (коли на душі тривога і сум’яття)
Молитви 3 574 0

Молитва довіри о. Доліндо Руотоло (коли на душі тривога і сум’яття)

Ісус говорить душі: Чому ви впадаєте в тривогу та сум’яття? Віддайте Мені свої клопоти і все втихомириться. Я запевняю вас, що кожна довірлива, справжня й цілковита посвята Мені дасть бажаний результат і вирішить вашу складну ситуацію.

Довіритися Мені не означає боятися, тривожитися й сумніватися, і в такому неспокійному стані благати Мене про допомогу. Довіритися – це спокійно заплющити очі душі й дозволити Мені перенести вас на другий берег, як дитину, що заснула в обіймах матері.

Безустанно думаючи про свої проблеми й переконуючи себе, що ви самі повинні будь- якою ціною впоратися з усім, втрачаєте душевну рівновагу, а це вам постійно шкодить. Я роблю багато для душі, яка в духовних і матеріальних потребах звертається до Мене, і дивлячись на Мене, сповнена довіри, говорить: «Ти піклуйся про це», заплющує очі та довіряється Моїм обіймам! Ви маєте мало благодаті, намагаючись своїми силами здобути її; отримуєте її набагато більше завдяки довірливій молитві до Мене.

Страждаючи, ви молитеся, щоби Я звільнив вас від цього, але так, як ви цього бажаєте. Ви звертаєтеся до Мене, а одночасно хочете, щоби Я виконував ваші побажання. Ви, як хворі, які просять лікаря про допомогу, водночас диктуючи, що він має робити.

Не робіть так, а моліться, як Я навчив вас у молитві «Отче наш»: «Нехай святиться Ім’я Твоє», тобто: будь прославлений у наших потребах і клопотах; «Нехай прийде Царство Твоє», тобто: допоможи нам побудувати Твоє Царство в наших серцях і у світі; «Нехай буде воля Твоя, як на небі, так і на землі», тобто: Ти вирішуй у наших потребах, що найкраще для нашого вічного і земного життя.

Якщо ви Мені дійсно говорите: «Нехай буде воля Твоя» або «Ти піклуйся про це», тоді входжу з усією своєю силою і перемінюю найскладніші ситуації.

Однак побачивши, що справи погіршуються, замість того, щоб змінюватися на краще, не хвилюйся. Заплющивши очі, промовляй з довірою: «Нехай буде воля Твоя, Ти піклуйся про це», обіцяю, що піклуватимуся й діятиму, як лікар, а в разі потреби – звершу чудо. Помітивши, що стан хворого погіршився, заплющи очі, промовляючи: «Ти піклуйся про це». Обіцяю: Я піклуватимуся про це.

Переживати й непокоїтись, а також роздумувати про наслідки якоїсь важкої ситуації, означає відкидати довіру до Мене. Це нагадує поведінку дитини, яка очікує від матері турботи, а водночас усе хоче робити сама, перешкоджаючи цим своїй матері.

Заплющіть очі й дозвольте діяти Мені. Заплющіть очі й не думайте про майбутнє. Відпочиньте в Мені, повірте в Мою доброту, і присягаю вам на Мою любов, що звернувшись у важкій ситуації до Мене: «Ти піклуйся про це», піклуватимуся сповна, утішу, звільню й поведу.

А якщо Я поведу вас іншим шляхом, ніж ви собі вимріяли, тоді Я скажу вам про це й понесу на своїх плечах, адже немає в такій ситуації нічого ліпшого за Мою Любов. Однак Я дбатиму про вас лише тоді, коли заплющите очі, тобто, коли насправді цілковито довіритеся Мені.
Мої діти, ви хочете самі все оцінити, пізнати, про все вирішити й так довіряєте людським можливостям, або ще гірше – людям, надіючись на їхню допомогу, що, зі свого боку, не дозволяє діяти Мені. Я дуже прагну вашої цілковитої довіри, щоб обдаровувати вас; і дуже засмучуюся, коли бачу вас заклопотаними і стурбованими. Це диявол намагається ввести вас у такий стан, відділяючи від Мене і від Моїх дій, щоб ви довіряли виключно людській ініціативі. Тому уповайте лише на Мене, відпочиньте в Мені, довіртеся Мені у всьому, а Я робитиму дива такою мірою, якою ви довіритеся Мені і перестанете надіятися на себе.

Я даю вам скарби благодаті, коли стаєте убогими. Маючи свої джерела допомоги, навіть ті найменші, або шукаючи їх, ви перебуваєте на природній площині і все йде природнім ходом, у який часто втручається диявол. Ніхто не звершить чуда, навіть святий, якщо все проаналізує, обговорить, розгляне або обдумає і запланує. Лише той, хто довіряється Богові, діє з Богом!

Однак побачивши, що ситуація щораз більше ускладнюється, продовжуй повторювати з заплющеними очима душі: «Ти піклуйся про це». І відверни свою увагу в інший бік, адже твоє сум’яття заважає тобі бачити зло і одночасно довіряти Мені. Роби так у всіх своїх потребах. Робіть так усі, а побачите великі чудеса.

З такою довірою моліться завжди, а осягнете великий мир, також тоді, коли даю вам благодать зречення, винагородження й любові, яка пов’язана зі стражданням. Ти скажеш: Це неможливо! Тоді заплющи очі й усією своєю душею промовляй: «Ісусе, Ти піклуйся про це». Не хвилюйся, Я подбаю про все, а ти прославлятимеш Моє Ім’я.

Всі твої молитви не мають такої сили, як ця єдина – сповнене довіри віддання Мені; обдумай це.

Немає більш дієвої Новенни, ніж ця: «Ісусе, уповаю на Тебе, Ти піклуйся про це».

З молитовника "Щоденно з Богом"

Зображення: Adeste 
Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.