Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Річниця освячення санктуарію в Запоріжжі

Річниця освячення санктуарію в Запоріжжі

У першу неділю серпня в Запоріжжі відсвяткували річницю консекрації конкафедрального собору Бога Отця Милосердного. 7 серпня 2004 року його освятив тодішній ординарій Харківсько-Запорізький єпископ Станіслав Падевський за участю єпископів Леона Дубравського, Броніслава Бернацького та Станіслава Широкорадюка.
Про це повідомляє сайт «Костели та каплиці України».

Урочисту Літургію з цієї нагоди 5 серпня 2018 року очолив єпископ-емерит Харківсько-Запорізький Мар'ян Бучек. Співллужив йому єпископ-помічник Харківсько-Запорізький Ян Собіло, який збудував цю святиню, працюючи тут настоятелем у 1993–2010 роках. На початку урочистості єпископ Ян подякував єпископові Мар'яну за проголошення 7 жовтня 2011 року собору санктуарієм Бога Отця Милосердного. У проповіді владика Бучек наголосив на значенні санктуарію в житті вірних: у такому святому місці всі отримають необхідні благодаті для християнського життя.

Традиційно перед річницею консекрації конкатедри-санктуарію відбувається піше паломництво з Мелітополя до Запоріжжя. Цього року вже 21-шу прощу очолив настоятель парафії святої Фаустини Ковальської в Богатирівці отець канонік Андрій Попов. Протягом 8 днів сорок паломників молились у намірах особистих і Харківсько-Запорізької дієцезії.
Новини з України / Молитви Паломництво ікони Матері Божої Коденської – Матері Єдності Санктуарій Матері Божої Коденської, Цариці Підляшшя і Матері Єдності, розташований на сході Польщі, у Кодені над Бугом. Тут з 1927 року працюють Місіонери Облати Марії Непорочної. 2019 рік оголошено роком Божої Матері Коденської, і з цієї нагоди копія чудотворного образу побуває у всіх спільнотах і парафіях, де працюють Місіонери Облати. В Україні вона перебуватиме протягом 9 місяців (у кожній спільноті приблизно місяць).