Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Pro Vocatio, або 32 покликання з української землі

Pro Vocatio, або 32 покликання з української землі

Скільки молодих юнаків і дівчат з України у 2018 році відповіло Богу «Так», вступаючи до чернечого згромадження або дієцезіальної семінарії?

На це питання спробувала відповісти Комісія у справах душпастирства молоді РКЦ, спілкуючись із ректорами семінарій (у Ворзелі, Брюховичах, Городку) та представниками чернечих згромаджень.

Нам вдалося зібрати інформацію від усіх (семи) дієцезій, 10 чоловічих та 41 жіночого згромадження. У результаті маємо такі дані:

a) у чоловічих згромадженнях розпочало формацію 5 осіб (3 – у францисканців і по одному в паллотинів та облатів);

б) до 11 жіночих згромаджень вступило 13 дівчат (найбільше, тобто по 2 особи, до сестер бенедиктинок і до Згромадження Сестер Божого Серця Ісуса);

в)  14 чоловіків вступило до дієцезіальних семінарій.

Найбільше, 6 осіб, навчається для Києво–Житомирської дієцезії, 4 – для Львівської, по 2 для Кам’янець-Подільської та Одесько-Сімферопольської. Три дієцезії (Мукачівська, Луцька, Харківсько-Запорізька) в 2018 році не мали кандидатів.

Хочемо нагадати, що Синод молоді, який закінчився 28 листопада 2018 року, зосередив увагу єпископів та цілої Церкви на темі «Молодь, віра та розпізнання покликання». Однією з його цілей було допомогти кожному, а особливо молодим особам, розпізнати природу та динаміку покликання.

Отець Міхал Воцял SDB
Комісія у справах душпастирства молоді РКЦ
1 комментарій
О. Томаш Коза SDS
І ще один чоловік зі Сваляви (закарпацька область) вступив до новіцяту згромадження Салваторіанів. Новіцяк і семінарі буде в Багні в Полші. ;) 
Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.