Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » «П’ятниці милосердя»: Папа відвідав школу на римській околиці

«П’ятниці милосердя»: Папа відвідав школу на римській околиці

Нова, 25-та «П’ятниця Милосердя» започаткована Папою Франциском під час ювілейного Року Милосердя як вияв близькості до тих, хто живе в умовах суспільного виключення та маргіналізації.
Про це повідомляють Новини Ватикану.

У рамках «П’ятниці Милосердя», ініціативи, що була започаткована під час святого Року Милосердя, увечері 25 травня 2018 року, Папа Франциск несподівано відвідав школу імені Елізи Скали, розташовану на південно-східній околиці Вічного Міста. Його супроводжував архієпископ Ріно Фізікелла, президент Папської Ради сприяння новій євангелізації.

Як відомо, під час Ювілею Милосердя в одну із п’ятниць кожного місяця Понтифік здійснював візити до притулків, медичних закладів та інших інституцій, щоб у дусі діл милосердя для тіла й душі засвідчити близькість до вбогих, покинутих, найбільш нужденних, до тих, хто перебуває в умовах особливого суспільного чи фізичного виключення.

Його Святість і надалі щомісяця щомісяця проводить «П’ятницю Милосердя», виявляючи близькість до тих, хто живе в умовах суспільного виключення та маргіналізації.

Несподіваний візит

Візит до італійського навчального закладу імені Елізи Скали на периферії Рима, що включає дошкільну та середню загальносвітню школу І і ІІ ступеня, зустріли з радістю та захватом. Папу Франциска радісно вітали сотні школярів, вчителі та керівництво навчального закладу; діти виконали кілька пісень. У школі саме тривав вечір дитячої творчості та спортивних досягнень, і несподівана поява Папи викликала невимовний запал і ентузіазм.

Школу спорудили в 50-х роках минулого сторіччя, а згодом добудували ще 4 корпуси.

Історія школи пов’язана з сім'єю Скала

Клаудія Джентілі, директорка навчального закладу, розповіла Понтифікові історію назви школи: вона почалась з жовтня 2015 року й пов’язана з іменем Елізи Скали, учениці, що померла від стрімкої лейкемії у віці 11 років. Еліза була жвавою й рішучою дитиною, яка дуже любила читати та захоплювалась бібліотеками. Після смерті дочки батьки вирішили виконати її мрію і створити в школі дитячу бібліотеку з читальною залою.

Бібліотека Елізи

У грудні 2015 року була створена «Бібліотека Елізи», яку незабаром заповнили книгами, подарованими різними людьми. Результат перевершив усі очікування: кількість книг різними мовами – із присвятою маленькій Елізі – перевищувала десятки тисяч. До сьогодні сюди надходять книги не тільки з усієї Італії, а й з Європи, а навіть з Австралії. Велика книгозбірня маленької школи увійшла в число муніципальних бібліотек Рима. А недавно Римський муніципалітет й Міністерство освіти Італії присвоїли школі ім’я Елізи Скали.

Під час візиту Папа Франциск познайомився з батьками Елізи, які показали йому кімнати бібліотеки. Понтифік провів із ними час і подарував кілька книжок із присвятою Елізі.

За темою:
Папа Франциск про три колони богопосвяченого життя: молитву, вбогість і терпіння
Папа: Терплячість – найважливіша чеснота подружнього життя
Папа: Сім’я – це школа віри, любові та громадяннського виховання
Новини зі світу Архієпископ Мечислав Мокшицький побував із душпастирським візитом на Сардинії З 20 до 21 жовтня голова Конференції римсько-католицьких єпископів України митрополит Львівський Мечислав Мокшицький побував із душпастирським візитом на Сардинії (Італія) в архідієцезії Орістано.