Католицький медіа-центр римсько-католицьких єпископів України
» » » Франція: єпископи запускають кампанію фінансової допомоги іракським учням і студентам

Франція: єпископи запускають кампанію фінансової допомоги іракським учням і студентам

Протягом останніх двох років французькі дієцезії постійно беруть участь у проекті, спрямованому на підтримку й допомогу студентам-біженцям в іракському місті Кіркук.

Ініціативу координує архієпископ Кіркука та Сулеманії Юсеф Томас Міркіс. Він надає учням і студентам, яких дедалі більшає, житло, доступ до медичних послуг, доступ до Інтернету та харчування. 

Посилення ісламістського угруповання «Ісламська держава» в Іраку призвело до втечі з країни понад 150 тисяч осіб, серед яких багато молоді. Монсеньйор Юсеф Томас Міркіс наполягає на тому, що молоді люди мають залишатися в Іраку для навчання, адже майбутнє країни, каже він, залежить від них. 

Тому французька Церква вирішила підтримати іракських учнів, закликавши католицькі громади молитися й допомагати матеріально. Щоб заручитися ширшою фінансовою підтримкою, Конференція єпископів Франції у співпраці з партнером проекту «Oeuvre d'Orient» створила Інтернет-сайт для збору коштів. Чекають, що на першому етапі кампанії протягом місяця для фінансової допомоги іракцям буде зібрано 48 000 євро.

КМЦ нагадує, що французькі католики допоможуть відновити фігури Діви Марії, зруйновані бойовиками ІДІЛ в Іраку.

Джерело - agensir.it


По темі:

Париж: виставка про двотисячолітню історію християн Сходу

Католицький Патріарх Вавилону висунув пропозиції по врегулюванню ситуації іракських християн
Папа подякував доброчинцям за підтримку Католицьких Церков на Сході






Новини зі світу Кардинал Клементе: семінарія – не для гомосексуалістів
Кардинал патріарх Лісабону Мануель Клементе, котрий виконує функції глави португальського єпископату, у розмові з представниками місцевих ЗМІ сказав, що богопосвячене життя не призначене для чоловіків із гомосексуальними схильностями.