Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » «Любімо ділом і правдою»: нехай знайдеться кусок хліба для тих, кому його бракує на щодень!

«Любімо ділом і правдою»: нехай знайдеться кусок хліба для тих, кому його бракує на щодень!

Святіший Отець Франциск установив Всесвітній День Убогих, який цього року відзначатиметься вперше і припадає на неділю, 19 листопада. Цьогоріч він проходить під гаслом: «Діточки, любімо не словом, ані язиком, але ділом та правдою!» (І Йн 3,18).



У Львівській Архідієцезії немов би готувались до цього Дня протягом цілого тижня. Рівно тиждень тому, 12 листопада, у Львові було офіційно відкрито і освячено будинок для знедолених, безхатченків та всіх потребуючих, якими опікуватимуться брати згромадження святого Альберта.
А буквально напередодні, 1 листопада, для служіння у Львові повернулись також і сестри згромадження Альбертинок, які вперше розпочали працю у Львівській Архідієцезії 125 років тому.
Ця події, знаменні як для Церкви, так і для всього суспільства, в тому числі і для влади Львова, стали великим поштовхом, щоби пригадати про всю ту роботу, яку здійснюють різні парафії, згромадження, спільноти, оточуючи своєю турботою усіх знедолених нашого міста. Майже кожного дня протягом тижня працівники Caritas Spes, брати альбертинці та сестри спілкувались з журналістами світських та католицьких видань, які цікавились роботою, яку Церква провадить серед знедолених людей.


Пропонуємо невеличкий дайджест-підбірку найцікавіших матеріалів про харитативну діяльність на сторінках світських та релігійних видань. Те, що було сказано у телевізійних та радіоефірах, є дуже співзвучним з закликом, який сьогодні, у всесвітній день убогих, через Святу Церкву, Папу Франциска та римо-католицьких єпископів України говорить до кожного нас Господь.



Ще напередодні відкриття будинку для безхатченків ця подія зібрала сотні відгуків і поширень серед львів’ян у соціальних мережах:

У Львові відкриють притулок та їдальню для безхатченків

А після цього - ціла серія репортажів про перші дні роботи новоствореного центру, благодійної їдальні Caritas Spes, а також роботу сестер-альбертинок та братів-францисканців з парафії Святого Антонія.
Перший західний:



ТРК ZIK:



Телеканал «Правда Тут»:



НТА:



ТРК Львів:



Радіо Марія: Що заохотило сестер Альбертинок після тривалої відсутності повернутись до Львова?
CREDO: Хліб святого Антонія вбогі отримують від францисканців

Chleb św. Antoniego lwowscy ubodzy otrzymują od franciszkanów



CREDO: Сестри-альбертинки служитимуть убогим у Львові

Сайт Львівської міської ради: У Львові освятили Притулок для убогих
І тепер, наближаючись до дати відзначення Всесвітнього Дня Убогих, маємо слово Конференції Римо-католицьких єпископів України, скероване до всіх вірних:
«Цю ініціативу папи Франциска ми приймаємо як дар для Церкви, яким він прагне звернути нашу увагу на те, що довкола нас є убогі люди…
Заохочую всіх нас, щоб ми звернули увагу на цю проблему і, йдучи за ідеєю Святішого отця Франциска, давали свідчення нашої любові до ближнього не лише словом, а й нашими вчинками. Нехай у наших храмах не тільки звучить молитва за убогих, до якої заохочую всіх не тільки в найближчу неділю, а й кожного дня, але нехай знайдеться кусок хліба для тих, кому його бракує на щодень.
Звертаймо нашу увагу на безхатьків і ділімося з ними теплою їжею та одягом, особливо тепер, коли наближається зима. Розумію, що ми не в стані усунути бідності, та, як кажуть «шматком хліба» ми можемо запалити в убогих іскорку надії, що вони не одинокі, не залишені і не забуті», - звертається до всіх вірних католиків Митрополит Львівський Архієпископ Мечислав Мокшицький від імені всього єпископату.


І, згадуючи гасло цього дня: «Діточки, любімо не словом, ані язиком, але ділом та правдою!» - найкращим його втіленням буде те, коли ми не лише подивимось світлини і відео (і це теж потрібно!), не лише розповідатимемо нашим знайомим про те, що Церква вже зробила і щоденно робить для знедолених, але й вже цієї неділі, або в будь-який інших день до нашого парафіяльного храму, осередку Caritas, в центр братів-альбертинців або до Митрополичої Курії принесемо те, що зможе допомогти найбільш потребуючим гідно пережити цю зиму.
Підготувала Олена Кулигіна

Джерело: Львівська архідієцезія
1 комментарій
Наталя Лапіна
І у Кременчуці (на Полтавщині) в парафії св. Йосипа годують убогих. Там францисканці порядкують разом із сестрами - служницями Божого Духу
Новини з України Рукоположення в священники диякона-салезіяна в Перемишлянах на Львівщині У суботу, 15 червня 2019 року ординарій Київсько- Житомирський єпископ Віталій Кривицький рукоположив в священники диякона-салезіяна Романа Циганюка в його рідному костелі cвятих Апостолів Петра і Павла у Перемишлянах на Львівщині, яким опікуються отці-салезіяни.