Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Всеукраїнське паломництво Круціяти Визволення людини

Всеукраїнське паломництво Круціяти Визволення людини

28 жовтня 2017 року у смт. Довбиші відбулася важлива подія, а саме - шістнадцяте Всеукраїнське паломництво Круціяти Визволення людини, в якому взяли участь сотні паломників з різних областей України,що належать до спільноти руху "Світло - Життя".
Урочистість очолив єпископ Камянець-Подільської дієцезії Леон Дубравський, який силою Святого Духа у проповідях та навчанні просвітлював серця вірних, що зібралися. Також, варто зазначити, що в проведені урочистості взяли участь понад 10-ти священиків. Як завжди, організатор, настоятель парафії - Санктуарію Матері Божої Фатімської - отець Вальдемар вразив усіх гостинністю, ласкавим прийомом та вступним словом привітав усіх паломників.

Наступним етапом стало проведення конференцій. Перша "о. Франциск Бляхницький - засновник КВЛ", в якій отець Ярослав Гонсьорек розповів про початки Круціяти, її створення, розвиток і сучасний стан та про значення. Друга - "КВЛ, як відповідь на Фатімське послання Непорочної" - яку провадив настоятель парафії у Брусилові отець Сергій Серебровський.

Між конференціями мали місце ініціативи Дияконії Визволення , що дали свідчення щодо КВЛ.
Одразу ж після смачного обіду молилися Коронку до Божого Милосердя та провели Хресну Дорогу, що супроводжувалася свідченнями паломників про визволення від залежностей. Після Хресної Дороги відбулася Євхаристія, очолювана єпископом Леоном Дубравським. На якій під час проповіді отець Вальдемар ще раз наголосив на необхідності звертатися до Матінки Божої та молитві Святого Розарію; про необхідність звільнення від залежностей, які спотворюють людей, роблять їх невільниками підвладними нечистим духом , мета яких знищити творіння Бога.

На завершення суботнього вечора Дияконією молитви був проведений вулицями міста Фатімський розарій на чолі з отцем Сергієм Серебровським та о годині 22.00 розпочалася нічна адорація Пресвятих Дарів.

На останок ділячись враженнями щодо Всеукраїнського паломництва КВЛ, хочу закликати всіх, хто має залежності або залежних близьких осіб вступити до КВЛ та просити допомоги у Матінки Божої, молячись розарій, яка постійно заступається за нас - її земних дітей, та випрошує потрібних для кожного ласк і дарів у свого Сина - Господа нашого Ісуса Христа.








Тетяна Харкевич

Джерело - Світло-Життя

По темі:
ХVI ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ПАЛОМНИЦТВО КРУЦІЯТИ ВИЗВОЛЕННЯ ЛЮДИНИ
І Всеукраїнське паломництво спільноти дорослих «Дорогоцінна Перлина» руху «Світла Життя» до Матері Божої Бердичівської
Зустріч Дияконії суспільної комунікації
Новини з України У Львові відбулася зустріч духовенства з мером міста Під час зустрічі обговорили актуальні проблемні питання та виклики сьогодення, що постають перед Церквами та громадою міста. Також на зустрічі проговорили проведення у Львові Екуменічного форуму на екологічну тематику, рік культури та питання формування об'єднаних територіальних громад.