Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Католицький Патріарх Вавилону висунув пропозиції по врегулюванню ситуації іракських християн

Католицький Патріарх Вавилону висунув пропозиції по врегулюванню ситуації іракських християн

Офіційний сайт Халдейського католицького Патріархату Вавилону оприлюднив звернення Патріарха кардинала Люїса Рафаеля Сако у якому, Його Блаженство виклав своє бачення першочергових завдань, які стоять перед іракськими християнами.
Патріарх закликав іракців, особливо християн, переглянути й оцінити ситуацію, що склалася після визволення Мосулу. Кардинал Сако наголосив, що християни Іраку мусять постійно усвідомлювати собі своє коріння: «Той факт, що ми є корінними людьми у цій країні, зі спадщиною її стародавньої цивілізації, що наша історія тягнеться до найстарішої християнської Церкви у світі, завжди повинен зберігатися у нашому розумі».
Його Блаженство Люїс Рафаель рекомендує уникати дражливих історичних тем, щоб не ускладнювати процес повернення на звільнені від ісламістів території. Він також закликав християн сформувати команду з 7-10 старійшин, які будуть здатні представляти християн та нестимуть, як команда відповідальність на національному та міжнародному рівні. Щоб це осягнути Патріарх закликав відмовитись від своїх партикулярних інтересів у дусі солідарності та співпраці.
Патріарх закликав створити медіа-бюро, щоб воно доносило голос християн до іракського суспільства та міжнародного загалу.
Патріарх Сако також зазначив, що Церква не може собою підмінити відповідальних політиків, але вона є покликаною говорити правду про суспільну ситуацію, особливо в часі коли йдеться про відбудову миру, справедливості та забезпечення гідного життя для всіх громадян назалежно від їхньої приналежності.
КМЦ нагадує: Як пише Громадське радіо - бої за визволення Мосула, що був головною твердинею угруповання «Ісламська держава» в Іраці, тривали з жовтня 2016 року.
Джерело: Католицький оглядач
По темі:
У Різдвяному посланні католицький Патріарх Вавилону подякував іракській армії та курдському уряду
Халдейський Патріарх закликав посилити відповідальність за розпалювання ненависті до представників інших релігій
Новини зі світу Папа до учасників паломництва Тезе у Вроцлаві Спільно відкривати те, як вкорінення у вірі запрошує та готує виходити назустріч ближнім, відповідаючи на нові виклики нашого суспільства, закликав Папа Франциск у посланні до учасників новорічного паломництва, організованого у Вроцлаві екуменічною спільнотою з Тезе.