Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Урочистість святого Бенедикта в Житомирському абатстві

Урочистість святого Бенедикта в Житомирському абатстві

В абатстві сестер бенедиктинок у Житомирі святкували урочисте  Навечір'я святого Бенедикта.
Про це повідомляє Київсько-Житомирська дієцезія.

Божественну  Літургію очолив єпископ Віталій Кривицький, на якій спільно з сестрами та численними вірними дякував Богу за дар святого Бенедикта для Церкви. 

"Це людина, яка подарувала Церкві свій стиль життя, свої засади і свій спосіб" - такими  словами владика розпочав Євхаристію. 

І ось з цього способу впродовж віків черпають  тисячі його синів і дочок, приймають його як достовірний і певний путівник на дорозі до Бога.
Головною тезою проповіді було "відшукання місця,  де можна бачити Бога". Якщо сестри, складаючи  обіт сталості, знайшли його тут у цьому монастирі, то  мирянам пропонується перебувати в цій обителі,   щоб набиратися духа молитви і спокою,   знаходити сили і повертатися до своїх  звичних місць та змінювати цей світ на краще. 

Також єпископ закликав підтримати сестер, зазначивши, що сестри постійно підтримують Церкву, а нині такий день,  коли ми маємо підтримати їх. На завершення Літургії було подячне набоженство до святого Бенедикта. 

Новинкою цьогорічного свята стало видання Книги Діалогів святого Григорія Великого, в яких є опис життя і подвигів святого Бенедикта вперше українською мовою.
Новини з України Пам’ятка паломника: як голосувати під час паломництва до Бердичева 21 липня 21 липня в Україні відбудуться позачергові вибори до Верховної Ради України. Для римо-католиків ця дата має ще одне важливе значення: у цей день у санктуарії Матері Божої Святого Скапулярія у Бердичеві відбудеться урочисте завершення національного паломництва та відпуст, на які щороку прибувають тисячі паломників та гостей з України та цілого світу.