Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » 25-ліття костелу в Стрілецькому

25-ліття костелу в Стрілецькому

«Переживаючи цей чудовий ювілей вашого храму, дякуємо Господу за кожне покликання до священства і монашого життя, адже добре знаємо, як багато священиків і монахинь родом зі Стрілецького» - мовив архієпископ Мечислав Мокшицький під час відпустової Святої Меси у храмі Пресвятого Серця Ісуса і Непорочного Серця Марії та святкування 25-ліття парафіяльної святині в селі Стрілецькому Мостиського району Львівської області.
Про це повідомляє Львівська архідієцезія.

У проповіді архієпископ Мечислав Мокшицький з вдячністю згадав отця Юзефа Леговича, отця Анджея Рамса, котрі свої роки священичого служіння присвятили будові цього храму аж до його консекрації, також наступних священиків в цій парафії отця Януша Потока, отця Мечислава Фритика, теперішнього вікарія отця Яна Тиманя, завдяки яким святиня має такий гарний вигляд. Митрополит віддав належну шану численних вірним, котрі доклали чимало зусиль задля здійснення мрії поколінь односельців про власний костел у Стрілецькому.

Літні парафіяни розповіли, що за радянських часів їхнє невелике село, де все населення – поляки, зарахували до так званих неперспективних населених пунктів. Забороняли будувати нові будинки. Не було навіть цвинтаря. Після побудови храму за допомогою з Польщі споруджено школу.

«Сьогоднішня урочистість це також вдячність за кожну сім’ю, що пов’язана своїми шлюбними обітницями перед цим вівтарем та за кожну охрещену дитину в цьому храмі, за кожну Сповідь і Святе Причастя, за кожне Миропомазання і Таїнство помазання хворих і подячну молитву за тих, хто відійшов до вічності» - зазначив архієпископ Мечислав Мокшицький. На завершення побажав присутнім на відпустовій урочистості надалі житті у вірі своїх батьків і прабатьків та молитися за нові покликання до священства і монашества.

Костянтин Чавага

Новини з України Папа про три умови, аби бути Христовим учнем Про три умови для наслідування Спасителя, – перебування в русі, цілковиту готовність і рішучість, – говорив Глава Католицької Церкви під час недільної катехизи перед проказуванням Богородичної молитви «Ангел Господній».