Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Море – чудове! Відпочинок дітей та молоді з Бердичева у Одесі

Море – чудове! Відпочинок дітей та молоді з Бердичева у Одесі

Я ніколи не забуду враження, яке справило не мене море, я не могла відвести від нього очей (св. Тереза від Дитятка Ісус, Історія Однієї Душі 21v).

Мала рацію свята Терезка – море – чудесне! У цьому також могли переконатися діти і молодь з нашої кармелітської парафії у Бердичеві. З групою 35 підлітків віком від 12 до 16 років, якими опікувалися восьмеро дорослих вихователів, ми поїхали до Одеси.
Це було шість незабутніх днів. Коротко, але змістовно. Ми вирушили в понеділок, 1 липня, о шостій годині ранку. Дорогою, у Немирові, в костелі св. Йосипа Обручника ми взяли участь у Св. Месі. На півдорозі на нас чекала цікавинка у вигляді парку «Софіївка» в Умані. Після тривалої подорожі, яка через аварію автобуса була довшою на кілька годин, ми дісталися до осередку, яким займаються отці паллотини в Одесі. Дім, в якому живуть священики, вони повністю надають у розпорядження гостям. Ми відчули величезну доброзичливість господарів. Кожен куточок дому і невеличкого подвір’я продумано так, щоб у ньому було добре і радісно прибулим дітям і молоді.
Нетерпляче перечекавши денну спеку, у перший день, ми вирушили автобусом через місто на пляж. Вдалося добре поставити автобус на стоянку і незабаром перед нашими очима з’явилося воно – море, довгоочікуване! Ми дісталися знаменитого пляжу Ланжерон. Це було місце, ніби спеціально зарезервоване для нас – з рятувальником і чистим пісочком. Того дня хвилі були готові радісно забавляти дітей. Шкода, що така холодна вода! Та нашим молодим парафіянам це не заважало. Багато хто з них вперше був на морі. Схожа радість наповнювала кожен з цих чотирьох днів перебування в Одесі. Звичайно, частина одного із них була присвячена екскурсії містом. Тоді ми завітали до римо-католицької катедри і переказали вітання єпископу Броніславу Бернацькому. Щоденна Служба Божа і гарні вечори з танцями, які організовувала сестра Каміла – терезіянка – робили відпочинок довершеним. Ми всі добре проводили час один з одним. Шостого липня ми щасливо повернулися до Бердичева.

о. Рафаїл Мишковський OCD
Новини з України Пам’ятка паломника: як голосувати під час паломництва до Бердичева 21 липня 21 липня в Україні відбудуться позачергові вибори до Верховної Ради України. Для римо-католиків ця дата має ще одне важливе значення: у цей день у санктуарії Матері Божої Святого Скапулярія у Бердичеві відбудеться урочисте завершення національного паломництва та відпуст, на які щороку прибувають тисячі паломників та гостей з України та цілого світу.