Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Як добре нам підкоряти гори - Поїздка парафіян з Бердичева в Карпати

Як добре нам підкоряти гори - Поїздка парафіян з Бердичева в Карпати

53 особи із парафії, яка діє при Всеукраїнському санктуарії Матері Божої Святого Скапулярія у Бердичеві, поїхали в Яблуницю. 
Всього п’ять днів поїздки, але скільки досвіду і добра отримали від Бога та один від одного! Це, напевно, завдяки різноманітності учасників:наймолодшій два роки, а найстаршій – 77. Поміж нами сім’ї, бабусі, дідусі, мами, тати і сімнадцять дітей, один кармеліт і одна сестра гоноратка.

В дорогу ми вибралися з піснями та молитвою на устах. По дорозі в Бібрках, містечко Львівської області, взяли участь у Святої Месі, та підкріпили сили смачним обідом у парафії отців Салезіянців. Виснажені дорогою, посеред спекотного дня доїхали під вечір у прекрасний осередок Карітас Спес в Яблуниці.
Ранком першого дня на площі перед домівками зібралися на зарядку. Після неї звучала радісна спонтанна ранкова молитва. Після сніданку виїхали на Яблуницький перевал. Піднялися стежкою і милувалися захоплюючим краєвидом, який наповнював наші серця радістю. Після обіду відвідали Буковель. Неділя Пресвятої Трійці була для нас днем прославлення Бога за Його щедроту. Ми її бачили на вершині і по дорозі на прекрасну гору Хом’як, на яку до підніжжя великої фігури Богородиці добралося 36 охочих з нашої групи. Ввечеріми наповнили храм осередка молитвою прослави. Третього дня ми відвідали водоспад Пробій у Яремчі і слухали його потужний шум. Веселий вечір закінчив нашу програму в Яблуниці. Посеред ночі, о третій годині ранку,ми виїхали в напрямку Бердичева.
У містечку Дубно, в храмі святого Йоана Непомука, взяли участь в Євхаристії і почули з уст пані Марії та Яни свідчення про віру місцевої парафії. Повернулися до рідних домівокіз глибоким переконанням, що Господь нас дуже любить і радіє, коли збираємось із любові до Нього.