Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Хода трьох царів у Житомирі

Хода трьох царів у Житомирі

У Житомирі в урочистість Богоявлення, 6 січня 2018 року, ми стали свідками того, як три царі йшли поклонитися Царю Всесвіту! Дійство розпочалося Месою, яку очолив отець Віктор Матушевський у верхньому храмі в парафії Божого Милосердя. Після неї на стадіоні неподалік молодь зробила інсценізоване впровадження в ходу.
Про це повідомляє Київсько-Житомирська дієцезія.

Провідною темою всього сценарію була сучасна Україна, яка має приготувати не тільки місце, а й серце до приходу Христа.

У першій частині Йосип і Марія, шукаючи притулку, зверунулися по допомогу до учасників, закликаючи до зміни способу життя. А Ірод разом із чортенятами показав сучасні способи змін через косметику, набуття нових гаджетів та порожні обіцянки, які присипляють волю і розум. У такому дусі цілий почет рушив у сторону центра міста. За традицією, процесію вела зірка, за якою йшли три царі зі своїми військами та справжнім духовим оркестром, а далі крокували вірні, які хотіли долучитись до почту й віддати шану новонародженному Ісусові.

Хода спинилася на майдані Корольова, де у другій частині сценки всі побачили, що ж конкретно означає зміна способу життя та мислення. І з новими героями вся процесія прибула до храму святого Йоана з Дуклі, де разом із трьома царями всі віддали поклін Найвищому, що став Найменшим – Ісусові Христу, Господу нашому.

Настоятель парафії отець Павло Шевчук привітав усіх присутніх і закликав прислухатись до голосу Божої Любові, що завжди і всюди хоче перебувати з нами.

Сестра Ольга Станіславенко