Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Папа зробив важливі призначення в Дикастерії в справах комунікації

Папа зробив важливі призначення в Дикастерії в справах комунікації

У Ватикані повідомлено про призначення редакційного директора Дикастерії у справах комунікації та відповідального директора часопису «L’Osservatore Romamo».
Про це повідомляють Новини з Ватикану.

У вівторок, 18 грудня 2018 року, Ватиканський прес-центр повідомив про те, що Папа Франциск призначив доктора Андреа Торніеллі очільником редакційної дирекції Дикастерії у справах комунікації. Торнієллі – відомий оглядач, який упродовж останніх років координував розділ «Vatican Insider» італійського часопису «La Stampa».

Повідомлено також, що Його Святість надав титул заслуженого директора «L'Osservatore Romano» професорові Джованні Марії Віану, а його наступником на посаді відповідального директора цього часопису призначив професора Андреа Монду. Новий очільник ватиканської щоденної газети – письменник і есеїст, який провадить семінари про християнство й літературу в папських університетах, а з 2000 року викладав релігію для ліцеїстів. Саме він разом із учнями був автором цьогорічних роздумів Хресної Дороги.

Коментар Префекта

«Два важливі кроки в процесі реформи ватиканських медіа», – так ці призначення прокоментував Паоло Руффіні, префект Дикастерії у справах комунікації. Він підкреслив, що Папа закликає не боятися слова «реформа», яке «означає не трохи побілити речі, а організувати їх по-новому».

«Спільна риса Андреа Торніеллі й Андреа Монди – вони журналісти, які бачать більше, ніж те, що лежить на поверхні, уміють поєднувати множину мов, якими позначений наш час, із єдністю мислення та особи, уміють поглиблювати, уміють слухати. Обоє вони ще й письменники. Обоє вміють промовляти до всіх поколінь, зокрема до молоді. Обоє – будівники мостів», – зазначив Паоло Руфіні, бажаючи новим керівникам і всім працівникам дикастерії «плідного спільного шляху на служінні Церкві».

Статутні обов’язки

Завдання редакційної дирекції Дикастерії у справах комунікації – спрямовувати й координувати редакційну політику, дбати про стратегічний розвиток нових форм комунікації, інтегрувати традиційні медіа в цифровий світ, постійно дбаючи про універсальний вимір комунікації Святого Престолу.