Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Міжконфесійна молитва в Одесі за померлих від СНІДу

Міжконфесійна молитва в Одесі за померлих від СНІДу

Кожного року 3 неділі травня, що цьогоріч припала на 20 травня, відзначають Всесвітній день пам’яті людей, які померли від СНІДу. Для Релігійної Місії «Карітас-Спес.Одеса» ця проблема не чужа, тому співробітники й волонтери взяли участь в акції в центрі міста.


Молитва за упокій це наш борг перед померлими, найкраще висловлування пам'яті про них. Міжконфесійну молитву в римсько-католицькому храмі св. Петра Апостола очолювали отець Петро Росохацкі (директор РМ «Карітас-Спес-Одеса») та отець Василь Колодчин (директор БО «Карітас Одеса УГКЦ»). Вони молилися за всіх померлих від СНІДу, просячи Божого милосердя для них.


Друга частина заходу проходила на центральній площі Одеси, де учасники, поряд із іншими організаціями, вшановували пам’ять померлих хвилиною мовчання і маршем з «квілтами» (полотнами в пам’ять про померлих).

Цей день також був гарною можливістю привернути увагу до проблеми ВІЛ. Перехожим дарували червоні стрічки, символ боротьби зі СНІДом, та спеціальну літературу. Відбулася презентація буклету для підлітків «Любов. Вірність. Довіра» з інформацією про ВІЛ.


Україна залишається лідером у Європі за масштабами поширення ВІЛ-інфекції, а Одеська область належить до регіонів із високим рівнем захворюваності на ВІЛ і високим рівнем смертності від захворювань, зумовлених СНІДом. За період 1987-2017 років в Одеській області зареєстровано 37637 випадків ВІЛ-інфекції

РМ «Карітас-Спес-Одеса» протягом багатьох років працює над скороченням епідемії ВІЛ/СНІДу зосереджуючи свою увагу на ВІЛ-інфікованих вагітних жінках, дітях, підлітках, батьках і їхньому найближчому оточенню. Усіх, хто зацікавлений темою ВІЛ, запрошуємо звернутися до нашої організації особисто або через Фейсбук: caritas.spes.odessa.

За темою:
Піше паломництво до санктуарію Матері Божої Фатімської в Одесі\
Реколекції на Фонтанці (Одеса)
Хресна Дорога католиків обох обрядів вулицями Одеси
Новини з України Молитва в 23-ту річницю смерті єпископа Рафаїла Керницького у Львові 23 листопада минуло 23 роки, відколи Господь покликав по вічну нагороду єпископа-помічника Львівського Рафаїла Керницького, довголітнього настоятель львівської латинської катедри. Він залишився в пам’яті вірних як отець Рафал.