Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Церква в Україні молилася за померлих

Церква в Україні молилася за померлих

«Життя – це обов’язок: виконай його; життя – це таємниця: пізнай її; життя – це біль: переможи його; життя – це боротьба: розпочни її».
Свята Мати Тереза
2 листопада Католицька Церква молиться за всіх вірних, які відійшли з цього світу до життя вічного.

Як пише у на своїй Фейсбук-сторінці отець Андрій Счастлівцев, о на католицькому цвинтарі Одеси була звершена Меса за всіх померлих вірних, яку очолив єпископ Броніслав Бернацький. Отець Віктор Циран, декан Одеського деканату, наголосив у проповіді на потребі молитися за померлих. Після Літургії відбулася процесія 5 стоянь.




Молилася за померлих і парафія Різдва Пересвятої Діви Марії в містечку Золотий Потік на Тернопільщині.




Отець Василь Плахотка з парафіянами молився за померлих у Вараші на Рівненщині.



У Римі й у Довбиші в урочистість Всіх Святих були звершені Служби Божі за померлого отця Богдана Кушніра SAC, який цього дня мав би святкувати свій 41-й день народження. Про це повідомляють отці паллотини



Отець Міхал Бранкевич з парафії святого Олександра в Києві відслужив Святу Месу за душі померлих у спомин Усіх Святих на Байковому кладовищі в Києві.


Молодіжний центр святого Йоана Павла ІІ в Тиврові особливо просить про молитву за померлих місіонерів облатів, які працювали в Україні: отця Едварда Смальця й отця Андрія Мацкова. Хай спочивають у Мирі Христовім!


Парафія Успіння Пресвятої Діви Марії в місті Свалява на Закарпатті повідомляє про те, що в селі Нижня Грабівниця на цвинтарі був освячений новий хрест, біля якого відправили Месу. Після Євхаристії відбулися молебень за померлих і освячення могил.



Для парафіян села Підполоззя на Закарпатті цвинтар – святе місце. Це засвідчує їхня сумлінна праця тут, зокрема прибирання могил, про які вже ніхто не дбає. У Євхаристії на спомин усіх померлих вірних взяло участь 60 вірян.


Парафія Пресвятої Трійці в селі Драчино на Закарпатті також молилася за тих, хто випередив нас до вічності.



Як розповідає Агнес Наталія Кубанська, 2 листопада на Центральному цвинтарі Харкова представники харківського деканату зібралися на Месу, яку очолив єпископ Станіслав Широкорадюк. На молитві були присутні священики кафедрального собору й олексіївської парафії Святої Родини, отець Генрик Блашчік, Генеральний вікарій вірмен-католиків Центральної Європи, сестри і вірні харківських парафій. У молитвах за померлих згадували померлих рідних і близьких, єпископів, священиків і всіх тих, хто загинув, захищаючи Україну.




Вічний спочинок дай їм, Господи, і світло віковічне нехай їм світить!
Новини з України Мадагаскар вітає Папу Франциска У п’ятницю, 6 вересня 2019 року, на землю Мадагаскару вдруге ступила нога Наступника святого Петра: після того, як цю країну 1989 року відвідував святий Йоан Павло ІІ, сюди прибув Папа Франциск, як «Сіяч миру та надії» (таким є гасло цього етапу 31-ї Апостольської подорожі).