Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Служба Божа за воїнів, загиблих в АТО, у харківському кафедральному соборі

Служба Божа за воїнів, загиблих в АТО, у харківському кафедральному соборі

14 квітня 2018 року в Харківському кафедральному соборі  Пресвятої Діви Марії єпископ Ординарії Харківсько-Запорізької дієцезії Станіслав Широкорадюк відправив Літургію за воїнів, загиблих в АТО. Таку Месу служать тут щосуботи. Але цього дня, щоби поділитися радістю Великодня, на неї були запрошені родини полеглих на Сході України. Їх імена звучали в молитовних намірах. 
Про це повідомляє Харківсько-Запорізька дієцезія.

У проповіді владика нагадав усім про радість і надію, яку несе Воскресіння Христове. Для Бога немає мертвих, для Нього всі живі. Одні ще подорожують по землі, інші, з якими ми колись зустрінемось, уже перейшли на той бік життя. З вірою в це ми входимо у Великодній період на цвинтарі. Людина має померти, але її душа безсмертна, тому ми й покликані молитися за її спасіння. І наші померлі чекають на наші молитви. Це єдине, чого вони насправді потребують. Через молитву ми з’єднуємося з тими, хто вже відійшов.

Церква Христова існує вже близько 2 тисяч років, починаючи від перших апостолів. Вони бачили Воскреслого Христа і проповідували про це, незважаючи на переслідування. Сьогодні ми читали в Діяннях Апостолів про перші проблеми християн, коли їх кількість зросла.  Тоді вже Церква намагалась дбати про бідних, вдів і сиріт. Саме цю місію апостоли доручили семи дияконам, щоби самим проповідувати Боже слово. І до сьогодні Церква виконує ці дві місії – проповідує Христа Розіп’ятого й Воскреслого та допомагає нужденним. Але ніякі матеріальні блага не можуть замінити Боже слово, яке зцілює душу. Нехай же Добра Новина про те, що Ісус Христос помер за нас, Воскрес і тепер живе серед нас, зміцнює нашу надію, віру та любов.

Після Меси владика запросив родини до соціального центру на зустріч. Тут за спільним столом він розповів про соціальну діяльність, яку веде Католицька Церква в Харкові. Родини мали можливість подивитися презентацію про дім одинокої матері в Коротичі. Разом із вікарієм о. Войцехом владика Станіслав запропонував родинам зорганізувати спільні подорожі до святих місць і відпочинок в Карпатах.

За темою:
Воскресіння Господнє в харківській катедрі
Меса освячення мира в харківській катедрі
Пастирський лист єпископа Станіслава Широкорадюка щодо захисту моральних цінностей і викликів сьогодення
Новини з України Мадагаскар вітає Папу Франциска У п’ятницю, 6 вересня 2019 року, на землю Мадагаскару вдруге ступила нога Наступника святого Петра: після того, як цю країну 1989 року відвідував святий Йоан Павло ІІ, сюди прибув Папа Франциск, як «Сіяч миру та надії» (таким є гасло цього етапу 31-ї Апостольської подорожі).