Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Новий хранитель Всеукраїнського санктуарію Матері Божої Святого Святого Скапулярію

Новий хранитель Всеукраїнського санктуарію Матері Божої Святого Святого Скапулярію

У неділю, 9 травня, у Всеукраїнському санктуарії Матері Божої Святого Скапулярію у Бердичеві відбулося введення нового настоятеля парафії Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії та хранителя санктуарію.
Перед початком Святої Меси, Бердичівський декан, отець Андрій Ковалевський від імені єпископа Віталія Кривицького, ординарія Київсько-Житомирської дієцезії, подякував отцю Павлу Ферку OCD за вірне служіння парафії та представив нового настоятеля й хранителя санктуарію, отця Віталія Козака OCD.


Після, відбулося визнання віри новим настоятелем. Також було зачитано декрет про призначення отця Віталія Козака OCD – настоятелем парафії Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії і хранителем Всеукраїнського санктуарію Матері Божої Святого Скапулярію. Отець Павло Ферко OCD продовжує своє служіння у Бердичеві і буде виконувати функції, які на нього будуть покладені делегатом Ордену Босих Кармелітів в Україні.


Призначення отця Віталія Козака є історичною подією для Бердичівського санктуарію, адже отець Віталій – перший священик з України, якого призначено настоятелем парафії і хранителем санктуарію. А ще дуже символічним є те, що він народився у м. Бердичів.

Далі розпочалася Свята Меса, яку очолив отець Віталій Козак, а йому співслужили декан Бердичівського деканату отець Андрій Ковалевський та отці босі кармеліти на чолі із делегатом Краківської провінції Ордену Босих Кармелітів в Україні отцем Юзефом Кухарчиком OCD.


Проповідь виголосив отець Юзеф Кухарчик OCD. Під час своєї проповіді, проповідник роздумував над важливістю слів Ісуса у Євангелії від Йоана, де Ісус називає своїх учнів друзями:

«Учні, насправді, дуже потребували цих слів від Ісуса – «Ви – мої друзі». Юда цього не зрозумів. Він залишив не лише Ісуса, але й спільноту…Ісус навчає нас, щоб ми будували взаємовідносини у тих спільнотах в яких живемо: у сім’ї чи в парафії …Друзі, які хочуть прийти, бо це їхній дім, це їхня спільнота, це моє добро….Але, що нам потрібно зробити, щоб наша парафія дійсно була тією спільнотою друзів, щоб сюди приходило все більше і більше людей: людей яким не байдуже, як виглядає наш храм, які події тут відбуваються, які паломництва організовують, які тут діють спільноти. Інколи, навіть і не здогадуємося, які багатства має наша парафія. Так, одним із таких скарбів є маленькі спільноти друзів. Спільнота – сила кожної парафії, де все більше і більше з’являються друзі, а не слуги. І це, передусім, завдання для нового настоятеля», – зазначив проповідник.


По закінченню Святої Меси, молодь парафії й представники різних спільнот подякували за служіння отцю Павлу, привітали отця Віталія з призначенням і пообіцяли продовжувати огортати отців своєю молитвою, якої дуже потребують на священицькій ниві.


У своєму завершальному слові, отець Павло Ферко OCD подякував братам босим кармелітам, сестрам терезіянкам та усім парафіянам за допомогу у часі його служіння.

Максим Железницький
Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.