Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Урочистість Божого Тіла в Одесі

Урочистість Божого Тіла в Одесі

В одеській катедрі Успіння Пресвятої Діви Марії відбулася чудова урочистість Божого Тіла. 23 червня 2019 року священники, богопосвячені особи й вірні з одеських і не тільки парафій прибули на свято, аби разом дякувати Богу за дар Євхаристії.

Урочисту Месу, яка розпочалась о 9-й ранку, очолив єпископ Одесько-Сімферопольської дієцезії Броніслав Бернацький. Звертаючись до вірних у проповіді, він заохотив триматися віри наших батьків, які багато вистраждали від браку священників за комуністичного режиму. Коли немає священника, тоді немає сповіді та Євхаристії.


Єпископ запрошував сьогодні наново відкрити той дар, який Христос установив на Тайній вечері у Великий Четвер, і не цуратися ставати на коліна перед живим Богом, укритим у табернакулумі. Кожен католицький храм – це місце, де мешкає Ісус, це місце, де побожна людина знаходить дім.


Після Меси урочиста процесія пройшла вулицями міста, традиційно зупиняючись біля чотирьох вівтарів. Крокували через вулицю Буніна, повернули на Рішельєвську й через Жуковського повернулися до собору на вулицю Катерининську.


Під час процесії, як і протягом Служби Божої, вірні на повний голос співали євхаристійні пісні. Свято завершилось урочистим гімном «Te Deum». Дякуємо Богу за спільну молитву.


Юлія Бойко