Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Наступна Всесвітня зустріч сімей відбудеться в Римі

Наступна Всесвітня зустріч сімей відбудеться в Римі

Наприкінці Меси з нагоди завершення ІХ Всесвітньої зустрічі сімей кардинал Кевін Фаррелл оголосив, що, за постановою Папи Франциска, наступна така зустріч «відбудеться в Римі 2021 року, у 5-ту річницю "Amoris Laetitia"».
Про це повідомляють Новини з Ватикану.

Промовляючи наприкінці Меси, яку Папа очолив з нагоди завершення ІХ Всесвітньої зустрічі сімей, кардинал Фарелл коротко підсумував кількаденні роздуми про «чудовий дар подружжя та сім’ї», складаючи за нього подяку Богові. За його словами, сім’ї, які брали участь у зустрічі, повернуться додому з іще більшим усвідомленням свого покликання в Церкві.

Кардинал попросив Папу поблагословити присутні сім’ї та від їхнього імені запевнив, що вони молитимуться за Його Святість.

Це була остання прилюдна зустріч у рамах 24-ї Апостольської подорожі, тож Папа Франциск також звернувся з прощальними словами. Він подякував усім, хто доклався до організації цього візиту та ІХ Всесвітньої зустрічі сімей, зарезервувавши особливе «дякую» для тих, хто супроводжував заходи в Ірландії молитвою. Адже, на думку Його Святості, ця зустріч завдячує успіхом насамперед молитвам.
Новини зі світу Папа до єпископів Мадагаскару: Будьте сіячами миру та надії Під час зустрічі з єпископами Мадагаскару Святіший Отець порівняв їхню душпастирську діяльність з працею сівача, що дбає про свою землю і жнива. Він вказав на важливість зрілих стосунків Церкви з державою і закликав ієрархів дбати про священиків та про формування мирян.