Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Відбулась презентація роботи акції «Папа для України» для понад ста молодих італійських священиків і вікаріїв

Відбулась презентація роботи акції «Папа для України» для понад ста молодих італійських священиків і вікаріїв

17 квітня делегація із понад ста молодих італійських священників, єпископських вікаріїв і священників, відповідальних за формацію духовенства, на чолі з архієпископом-митрополитом Міланської архідієцезії Маріо Дельпіні, відвідала в Києві зустріч, присвячену роботі акції «Папа для України». 
Про це повідомляє Папа для України.

Гостей привітав Апостольський Нунцій в Україні, архієпископ Клаудіо Ґуджеротті, підкресливши особисту ініціативу Папи Франциска в допомозі потерпілим від воєнних дій в України. 

Голова технічного секретаріату акції єпископ Едуард Кава розповів гостям про першочергові пріоритети та напрямки, які були профінансовані в рамках акції. 

За його словами, кошти, зібрані серед католиків Європи, були спрямовані як на короткострокові проекти оперативного реагування – забезпечення людей паливом, їжею, «швидкими» коштами, засобами гігієни, ліками та засобами медичного призначення, теплою одежею тощо, так і на довгострокові проекти, ефект від яких люди відчуватимуть багато років: ремонти будинків, шкіл, лікарень та інше. 

Зустріч відбулась у стінах офісу асоціації милосердя «Еммануїл», які є одним із виконавчих партнерів акції та реалізувала масштабні проекти з підготовки до зими на прифронтовій територій, медичній допомозі постраждалим, підтримці дітей та інші. 

Нагадаємо: два роки тому католики європейських парафій відгукнулися на заклик Папи Римського допомогти постраждалим від воєнних дій українцям.  У результаті було зібрано близько 16 мільйонів євро. Віряни Міланської архідієцезії стали одними з найщедріших жертводавців.

За темою:
Триває паломництво Митрополита Міланської архідієцезії Маріо Дельпіні до Києва
Група італійських священиків на чолі з архієпископом Міланським Маріо Дельпіні зустрілася з Павлом Клімкіном