Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » «Коли закінчиться війна?» ‒ Папа Франциск запитує про Україну

«Коли закінчиться війна?» ‒ Папа Франциск запитує про Україну

Перше питання, яке ставить Папа Римський Франциск тим, хто приїжджає до нього з України: «Коли закінчиться війна?».
Про це повідомляє «Обозреватель».

«Під час спілкування з Папою я завжди відчував, що йому не байдужа ситуація в Україні і страждання нашого народу», ‒ розповів глава Технічного секретаріату акції «Папа для України», єпископ Римсько-Католицької церкви Едуард Кава.

Єпископ, який мав можливість неодноразово особисто поспілкуватися з Понтифіком, повідомив, що інформує його про актуальну ситуацію в зоні бойових дій на Сході України, про кількість убитих і постраждалих під час війни, про вимушених переселенців і їхні долі.

Зокрема, минулого разу вони розмовляли про хід реалізації безпрецедентної акції «Папа для України», під час якої для допомоги людям, постраждалим від війни, було зібрано близько 16 мільйонів євро, включно із 5 мільйонами євро з особистого фонду Папи Франциска.

У цьому контексті Едуард Кава повідомив: «На сьогодні завдяки акції різного виду допомогу отримали понад 800 тисяч громадян, які мешкають не лише в Україні, а й на тимчасово не підконтрольній Україні території».

За його словами, технічний комітет акції спільно з понтифіком визначив чотири пріоритети для надання допомоги нужденним.

Перший полягав у тому, щоб «допомогти людям пережити зиму». «Нам вдалося забезпечити багато  людей паливом; багато сімей, особливо в населених пунктах, які залишилися без газу, отримали котли й паливо для їхніх будинків і квартир».

Другий пріоритет ‒ медичне обслуговування, «особливо для людей, які мешкають у сірій зоні», ‒ продовжив єпископ. «Багато з них пройшли курс лікування, а також отримали необхідні медикаменти».

Третій ‒ забезпечення нужденних продуктами харчування. Як пояснив Едуард Кава, таку допомогу надавали продуктовими наборами та ваучерами.

І, нарешті, четвертий ‒ реабілітація дітей. «Завдяки акції "Папи для України" близько 15 тисяч дітей змогли побувати в дитячих таборах і реабілітаційних центрах, де з ними працювали педагоги, психологи й інші фахівці, що допомагали їм повернутися до нормального життя», ‒ розповів єпископ.

Він підкреслив: головна мета акції полягає не лише в тому, щоби забезпечити нужденних усім необхідним, але також у тому, аби «допомогти людям, незалежно від їхніх переконань і віросповідання, не втратити почуття власної гідності під час цієї війни».

«Папа Франциск дуже переймається тим, що відбувається в Україні. Його перше питання про те, коли припиниться ця війна. Понтифік готовий зробити все від нього залежне для того, щоби ця війна якомога швидше закінчилася. Саме тому він докладає усіх зусиль, аби церква допомагала тим, хто постраждав і продовжує страждати через цю війну», ‒ резюмував єпископ.

За темою:
Єпископ Едуард Кава відвідав дітей із зони АТО, які відпочивають у Карпатах
Єпископ Едвард Кава розповів, як розподілятиметься допомога Папи Франциска для України
Відкриття шкільної спортзали в прифронтовому Новолуганському
Новини з Ватикану Біль та близькість Святішого Отця з приводу насильства у Німеччині Понтифік через Державного Секретаря кардинала П’єтро Пароліна надіслав телеграму співчуття членам родин загиблих у жахливому акті насильства, який трапився ввечері 19 лютого 2020 року у німецькому місті Ганау.