Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Папа Франциск прибув до Панами

Папа Франциск прибув до Панами

Після дванадцяти з половиною годин перельоту літак із Папою Франциском на борту приземлився в міжнародному аеропорту Токумен у місті Панама, яке цими днями стало молодіжною столицею світу. Папу з ентузіазмом вітали дві тисячі юнаків і дівчат, зібраних в аеропорту, і тисячі й тисячі молодих паломників з усіх континентів на вулицях міста.
Про це повідомляють Новини з Ватикану.

Папа Франциск – це другий Папа, що прибув до цієї країни. Першим тут 1983 року побував святий Йоан Павло ІІ. Главу Католицької Церкви зустрів Президент Республіки Хуан Карлос Варела з дружиною. Троє дітей подарували Папі квіти. В аеропорту також бути присутні місцеві єпископи. Прозвучали державні гімни, було представлено делегації, а Панама вітала очікуваного гостя радісними оплесками й національними танцями.

Перед тим як сісти до автомобіля й вирушити до Апостольської Нунціатури, Його Святість підійшов до бар’єрів, щоб рукостисканнями і благословенням привітатися з панамцями, які так щиро його зустрічали. Частину 28-кілометрового шляху від аеропорту до нунціатури Папа проїхав панорамним автомобілем, а обабіч дороги його вітала молодь.

Четвер, другий день перебування Папи в Панамі, розпочнеться відвідинами Президентського палацу, де відбудеться церемонія привітання та візит ввічливості до Глави Держави. Відразу після цього в палаці Болівар Папа промовлятиме до представників влади, дипломатичного корпусу й громадянського суспільства, а далі в розташованій поруч церкві святого Франциска зустрінеться з єпископатом Центральної Америки. Після обіду в Апостольській Нунціатурі ввечері Папа Франциск офіційно приєднається до учасників Всесвітнього дня молоді.