Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » День зосередження богопосвячених осіб Луцької дієцезії

День зосередження богопосвячених осіб Луцької дієцезії

8 травня, на День пам’яті та примирення, священики та богопосвячені особи Луцької дієцезії зібралися на спільну молитву в парафії святого Антонія в Корці.
Про це повідомляє Луцька дієцезія.

Традиційно спільний день зосередження розпочався конференцією, яку виголосив о. Станіслав Літинський ОР. Говорячи про Марію, отець зазначив, що Вона найкращий взірець вірності Богу та приклад співпраці з Ним. Марія цілковито довіряється Богу, про що свідчать Її слова до архангела Гавриїла: «Ось я Господня слугиня, нехай мені станеться по Твоєму слову».  Під час жертвування Ісуса у храмі Симеон розпізнає у цій Дитині Спасителя. Цьому розпізнанню передувало молитовне очікування. Саме під хрестом сповнилося пророцтво Симеона. Марія вірно зберігала єдність зі своїм Сином аж до хреста, та страждала разом з Ісусом. Вона була присутня у найважливіші моменти життя Ісуса та у хвилини Його смерті. Богородиця є посередницею між Богом і людиною. Взята до неба, Вона не перестає і надалі опікуватися нами, прагнучи привести всіх до Дому Отця.

Час індивідуальної зустрічі з Богом, молитви в тиші та споглядання Господа у Пресвятих Дарах закінчився співом Лоретанської літанії до Пресвятої Діви Марії.

Службу Божу очолив генеральний вікарій Луцької дієцезії, о. кан. Ян Бурас. Із ним служили 16 священиків.

Проповідь виголосив о. кан. Лєх Броніслав Кошлага ОС, який зазначив, що переживаємо винятковий день і його нам дав Господь. Це день, коли вчимося бути вірними нашому покликанню до священства та богопосвяченого життя.  Дар покликання потрібно розвивати, перебуваючи в Божій присутності, як це робив один із простих селян, який багато часу проводив у храмі, а про своє спілкування з Богом говорив так: «Я дивлюся на Нього, а Він дивиться на мене». Говорячи про поклоніння Богородиці у травні, проповідник звернув увагу не те, що не було би зараз у Церкві стільки святих, якби вони не довірили свого життя Марії, бо це саме Вона вказує нам правильну дорогу.

Наприкінці проповіді о. кан. Лєх Броніслав Кошлага ОС побажав усім великого прагнення Бога, а слова: «Я дивлюся на Нього, а Він дивиться на мене» — нехай будуть девізом нашого життя.

У дні зосередження взяли участь сестри зі Згромадження Сестер Божого Провидіння, Сестри Бенедиктинки Місіонерки та сестри зі Згромадження Сестер Святої Терези від Дитяти Ісуса.

Важливою частиноюбуло оголошення про призначення в Луцькій дієцезії єкзорциста. Генеральний вікарій Луцької дієцезії о. кан. Ян Бурас вручив декрет призначення дієцезіальним екзорцистом о. Радославу Ходаніцькому OFM, вікарію парафії св. Анни в Ковелі.

За темою:
Перепоховання останків роду князів Чарторийських у Клевані на Рівненщині
День спільноти Рух «Світло–Життя» в Луцьку
Молитва за жертв Смоленської трагедії в Луцькому кафедральному храмі