Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Реколекції в місійних парафіях Ніжина та Прилук

Реколекції в місійних парафіях Ніжина та Прилук

З 8 по 10 грудня 2017 року в парафії святих Петра і Павла у місті Ніжин, а також в парафії Пресвятого Серця Ісуса в місті Прилуки проходили парафіяльні реколекції, які проголошував о. Віталій Квапіш – вікарій парафії св. Олександра у Києві. Настоятелем обох місійних парафій є о. Віталій Прилепа.
Про це повідомляє Київсько-Житомирська дієцезія.
Чому місійних? Тому що ці дві парафії є найвіддаленішими на півночі точками нашої дієцезії, а також місійними за кількістю парафіян. Настоятель щонеділі долає 70 км з Ніжина до парафіян у Прилуках, незважаючи на те, що на недільну Месу приходить 5-7 осіб. Кожна особа потребує Бога і о. Віталій їм Його дає.
В Ніжині ситуація трішки краща: тамтешня парафія нараховує 20-25 прихожан. Настоятель будує між ними справжні родинні відносини. У перший день духовних вправ о. Віталій Квапіш наголосив, що реколекції це час, щоби заново позбирати, упорядкувати, скласти, тобто навести лад у духовній сфері. Адже довколишній світ часто відтягує нас від Бога і диявол краде Боже Слово, яке ми слухаємо чи читаємо. І саме тому кожному потрібні реколекції, щоб зупинитися й знову підживити свою духовність.
Протягом трьох днів ми розмірковували над гріхом, який відводить від Бога, і тоді людина-Адам не знає де знаходиться. Саме тому Бог кличе Адама: «Де ти?» Після вчиненого гріха Бог кличе кожного з нас: «Де ти? Повернися! Я чекаю на тебе!» Тобто Бог очікує нас у Таїнстві Покаяння, на якому детально зупинилися під час другого дня реколекцій. А третього дня отець обговорював з нами постать Йоана Хрестителя, який закликає кожного готувати свої серця до приходу Спасителя.
Нехай Буде прославлений Господь!

о. Віталій Квапіш


По темі:
Зустріч сестер Київсько-Житомирської дієцезії з єпископом Віталієм Кривицьким
Єпископ Пйотр Тужиньскі: «Вівці, яких маєте в парафії, не ваші, а Христові»
У Брюховичах відбулися спільні реколекції римсько-католицьких і греко-католицьких єпископів України