Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні

Сім порад для Тебе

Якщо ви з дівчиною\хлопцем вирішили дотримуватись дошлюбної чистоти, то ці 7 порад для вас!
По-перше, у справі «чистоти» (це також стосується боротьби з будь-яким гріхом) варто уникати нагоди до гріха. Тому, можливо, варто дещо змінити у своїй поведінці.
Сучасний світ вважає, що переспати з кимсь є чимось більш «нормальним», ніж утриматитись від цього. Тому, аби відрізнятись від світу, потрібно прийняти «залізне» рішення. Однак основою «політики чистоти» хай буде повага до моєї дівчини\хлопця та уникання провокування до гріха.
Перераховані пункти – це не правила, а поради. Ці поради допоможуть уникнути помилок, про які потім можна жалкувати. Тож:
1/Не ночуйте в одній кімнаті з особою протилежної статі, нічні поїздки здійснюйте у товаристві інших людей, не вдвох.
2/Встановіть для себе «комендантську годину» і будьте відповідальні за інших людей для її дотримання.
3/Розкажіть про свої плани одне одному про те, як збираєтесь разом дотримуватись чистоти до шлюбу. З’ясуйте, що могло би бути важким для вас, моліться у цьому намірі.
4/Обмежте до мінімуму фізичні дотики одне до одного. Загалом – уникати дотиків до тіла нижче шиї і вище колін – мудре рішення.
5/Перебуваючи разом, уникайте, аби лягати поряд одне з одним.
6/Розпізнавайте будь-які потенційно важкі ситуації, не допускайте або змінюйте їх. Можливо, варто прийняти рішення не дивитись разом романтичних фільмів.
7/Якщо ви достатньо дорослі, то невдовзі одружитесь. Навіщо чекати роками, якщо ви знаєте, що хочете бути разом? Однак пам’ятайте про ваш вік і звертайте увагу на поради тих, хто вас знає і любить. 18 або 19 років може бути занадто молодим віком для укладення шлюбу, а можливо, і ні. Все залежить від вашої зрілості. Поради батьків, друзів та духовних осіб вам у цьому допоможуть.  
Нагадуємо, покровителями чистоти вважають Пресвяту Діву Марію, св. Йосифа, св. Марія Ґоретті, св. Марія Магдалина.  
 
Молитва про чистоту серця
Господи Боже, не надіючись на свою праведність, а покладаючись повсякчасно лише на чесноти Твого возлюбленого Сина, мого Відкупителя, Ісуса Христа, прошу Тебе: заради Нього прости мої гріхи. Серце чисте дай мені і дух праведний віднови в мені. Очисти мій розум від усяких злих бажань. Вижени з мого життя всю жадібність і заздрість, всю злість і ненависть, усю гордість і марнославство. Сповни мою душу любов’ю до Тебе і духом служіння усім людям. Даруй мені сили чинити опір спокусам і їх перемагати. Зодягни мене в шати праведності, які Ісус вистраждав для мене на Голгофі. Спонукай мене зростати в благодаті перед Тобою і примножувати добрі діла впродовж усього мого життя. Через Христа, Господа нашого. Амінь.
За матеріалами CNL