Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Архієпископ Генсвайн проти створення рейтингу понтифіків

Архієпископ Генсвайн проти створення рейтингу понтифіків

«Кожен папа здійснює свій понтифікат зі своїми особливостями, з усіма дозріванні та особистому досвіді ... Саме така різноманітність є проявом того факту, що жоден відмінностями у характері, інтелектуальному формуванні, духовному папа не є наступником свого попередника, але наступником апостола Петра», – підкреслив архієпископ Георг Генсвайн у розмові з журналістом іспанського часопису «Alfa & Omega».
Про це пише КАІ.

На думку особистого секретаря папи-емерита Бенедикта XVI, недоречно створювати рейтинг понтифіків. Він також зізнався, що Бенедикт XVI був неправильно інтерпретований не лише ворогами, а й друзями.

Архієпископ Генсвайн нагадав, що «постать і діяльність Бенедикта XVI зустрічали опір, протидію та неприйняття в певних колах. І не стільки через спосіб комунікації, скільки через специфічний зміст його повчання». Він додав, що навколо колишнього префекта Конгрегації доктрини віри, під час понтифікату св. Йоана Павла ІІ, з’явилося багато негативних стереотипів через його рішучу позицію в боротьбі проти секуляризації, теології визволення та радикального фемінізму. У той же самий час, префект важливої Дикастерії, кардинал Ратцінгер активно підтримував зусилля Церкви у боротьбі з сексуальними зловживаннями з боку духовенства.

У цьому контексті архієпископ Генсвайн зазначив, що спроби створення своєрідного «рейтингу пап» є недоречним, намагаючись оцінити заслуги кожного із понтифіків. Не можна керуватися такими критеріями, як думка ЗМІ. Перш за все, потрібно звертати увагу, як вони свідчать про Ісуса Христа – справжню людину та справжнього Бога, єдиного Спасителя світу», – сказав він.

На запитання про те, якою мірою Папа Франциск використовує досвід свого попередника щодо становища Церкви в Німеччині, архієпископ Генсвайн зазначив, що зустрічі Папи Франциска та Бенедикта XVI, як правило, проводяться в монастирі «Матір Церкви» і завжди є «надзвичайно довірливими».

Він наголосив, що ситуація Католицької церкви в Німеччині, на даний час, характеризується напруженістю та розгубленістю, що викликає занепокоєння.

«Бенедикт XVI знає про ситуацію, яка відбувається на його батьківщині, – говорить його особистий секретар. «Особливо він помічає та бачить брак єдності у багатьох основних аспектах віри. На жаль, німецькому єпископату бракує єдиного підходу, який вимагав би якнайшвидшого з’ясування, яке могло б допомогти уникнути серйозних наслідків, як для віри, так і для Церкви в Німеччині», – стверджує архієпископ Георг Генсвайн.
Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.