Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Міжнародний форум триває: молодь активно працює

Міжнародний форум триває: молодь активно працює

Триває Міжнародний форум «Від Панами до Лісабону. Покликані до місіонерської синодальності». Зважаючи на виклики, які поставила перед світом пандемія коронавірусу, форум відбувається у форматі онлайн на базі платформи ZOOM.
В четвер 19 листопада делегати від України представники Комісії у справах душпастирства молоді о. Вальдемар Павелець (SAC) та Анастасія Кур’ята Вальдемар Павелець SAC та Анастасія Кур’ята взяли участь в обговоренні результатів підсумкової анкети СДМ 2019 Панама, ознайомилися з доповіддю виконавчого секретаря Організаційного комітету СДМ Панама Віктора Чанга та архієпископа м. Панама Хосе Домінго Уллоа.


На початку другого робочого дня Форуму, з мотиваційною промовою виступив кардинал Кевін Фаррелл, префект Дескатерії у справах мирян, сім’ї та життя. Його преосвященство наголосив на важливості нашого погляду на ситуацію, в якій наразі знаходиться світ.
«Ми всі страждаємо зараз, але через ці страждання змінюється спосіб нашого мислення. Сьогодні люди почуваються покинутими, самотніми, без надії. Але є добра новина! Це Дух Святий, який може діяти через молодь! Молодь це потужна сила! Саме молодь покликана змінювати, вдосконалювати! Молодь може повернути радість в світ під час пандемії!».


Кардинал Фаррелл наголосив, крім того, на посланні, яке Папа Франциск виклав в останній енцикліці «Fratelli tutti» (укр. Всі ми браття). «Ісусу Христу байдуже на твою конфесію, Він любить тебе» - озвучив отець Кевін.

Кардинал закликав молодь молитися до Духа Святого, аби Той вів їх та готував до зустрічі в Лісабоні.

Це, натомість, було дуже зворушливо почути, адже молодь так прагне бути ближче один до одного, враховуючи реальність локдаунів.
Інформативною стала доповідь за підсумками проведення останнього СДМ у Панамі - 2019. Основні цифри – 117304 учасників, 87445 паломників, 20000 волонтерів, 25 мов під час катахез, 3196 акредитацій для працівників соціальних медіа та журналістів.


У п'ятницю 20 листопада на учасників Форуму чекає насичена робота в групках та участь в конференціях.

Залишаємось на зв’язку

Джерело: Комісія у справах душпастирства молоді РКЦ
Новини з України На Львівщині реставрують арку біля костелу святого Варфоломія Костел Святого Апостола Варфоломія є пам`яткою архітектури національного значення. У Дрогобичі на Львівщині біля костелу  розпочали реставрувати арку. З неї відчистять залишки вапняного покриття, зароблять тріщини, нанесуть новий шар фарби та нададуть їй естетичного вигляду.
Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.