Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Апостольське благословення Urbi et Orbi

Апостольське благословення Urbi et Orbi

З виразу Urbi et Orbi (тобто «Місту (Риму) і світу») в Стародавньому Римі розпочинались важливі події.
У 999 р. люди вирішили, що 1 січня 1000 р. настане кінець світу, і дуже боялись цього. Ввечері 31 грудня віряни зібрались під базилікою св. Петра в Римі і очікували апокаліпсису. Коли ж настала північ, а очікувана катастрофа не сталася, люди почали радіти, співати і танцювати. Незабутня ейфорія охопила весь Рим і тривала до ранку. 1 січня 1000 р. папа Сильвестр ІІ уділив місту та світові благословення Urbi et Orbi на новий рік, нове століття і тисячоліття. До сьогодні таке благословення уділяють усі Папи.

Нині Апостольське благословення Urbi et Orbi, вважається особливим урочистим папським благословенням, яке традиційно уділяється з балкона Базиліки Святого Петра в Римі за важливих для життя Церкви обставин або при нагоді Літургійних Свят, як, наприклад, Неділі Воскресіння і Різдва Христового.

Це благословення уділяється не тільки мешканцям Рима чи тим, хто присутній на площі св. Петра, але й усім християнам. Urbi et Orbi носить назву апостольського благословення, тому що з ним пов’язана можливість отримати повний відпуст, тобто відпущення кари за гріхи.

Щоб скористатись силою цього благословення і отримати повний відпуст, окрім того, щоб його почути (через будь-які засоби масової інформації), слід перебувати в стані освячуючої благодаті, прийняти Святе Причастя і помолитися в намірах Святішого Отця.

У зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19 віряни не зможуть бути фізично присутніми в храмах і прийняти Причастя, тому на час епідемії ці умови змінюються. Тепер, щоб отримати повний відпуст, має бути прагнення виконати їх (прагнення Сповіді і Причастя).

Тож, на сьогоднішній день, в умовах пандемії та карантину в Україні, щоби отримати повний відпуст, пов`язаний з Urbi et Orbi, потрібно:

1. Подивитись або послухати трансляцію благословення на Телебаченні Віковічного Слова (ewtn.org.ua або сторінка Фб EWTN Україна).

2. Визнати свої гріхи перед Богом, як на сповіді, збудити щирий жаль за гріхи і зробити постанову при найближчій можливості посповідатись.

3. Духовно прийняти Святе Причастя. 

4. Помолитися в намірах Святішого Отця: Вірую, Отче наш, Радуйся, Маріє або будь-яку іншу молитву. 

Текст Апостольського благословення латиною: Sancti Apostoli Petrus et Paulus, de quorum potestate et auctoritate confidimus, ipsi intercedant pro nobis ad Dominum. Amen.

Precibus et meritis beatæ Mariae semper Virginis, beati Michaelis Archangeli, beati Ioannis Baptistæ et sanctorum Apostolorum Petri et Pauli et omnium Sanctorum misereatur vestri omnipotens Deus et dimissis omnibus peccatis vestris, perducat vos Iesus Christus ad vitam æternam. Amen.

Indulgentiam, absolutionem et remissionem omnium peccatorum vestrorum, spatium verae et fructuosae penitentiæ, cor semper penitens et emendationem vitae, gratiam et consultationem sancti Spiritus et finalem perseverantiam in bonis operibus, tribuat vobis omnipotens et misericors Dominus. Amen.

Et benedictio Dei omnipotentis: Patris et Filii et Spiritus sancti descendat super vos et maneat semper. Amen.

Отець Віталій Квапіш для КМЦ 

Зображення CWR



Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.