Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Співчуття Папи з приводу смерті принца Філіпа, Герцога Единбурзького

Співчуття Папи з приводу смерті принца Філіпа, Герцога Единбурзького

Телеграму від його імені на ім’я королеви Єлизавети ІІ надіслав Державний Секретар кардинал П’єтро Паролін.
Про це пише Vatican News

«Засмучений звісткою про упокій Вашого консорта Принца Філіпа, Герцога Единбурзького, Його Святість Папа Франциск складає щирі співчуття Вашій Величності та членам королівської родини», – читаємо в телеграмі співчуття, яку кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар Святого Престолу, надіслав від імені Святішого Отця на ім’я Королеви Великобританії Єлизавети ІІ з приводу смерті її чоловіка, який перейшов до вічності 9 квітня 2021 року на 100-му році життя.

«Спогадуючи посвяту Принца Філіпа подружжю та сім’ї, його видатну історію громадського служіння та заанґажування в освіту та підтримку майбутніх поколінь, Його Святість ввіряє його милосердній любові Христа нашого Відкупителя», – зазначається в телеграмі, що завершується запевненням у молитві Святішого Отця за королеву та за всіх, хто оплакує смерть герцога в упевненій надії воскресіння.

Герцог Філіп і Римські Папи

Одружившись 1947 року з спадкоємицею британського престолу та майбутньою королевою Єлизаветою ІІ, принц Філіп, що походив із грецького королівського дому, після сходження дружини на престол, присвятив своє життя королівській сім’ї та громадській і благодійній діяльності. Королівська пара п’ять разів зустрічалася із Папами Римськими.

Перший візит Королеви та Принца до Ватикану відбувся 1961 року, де вони зустрілися з Папою Йоаном ХХІІІ. Для Єлизавети це був другий візит до Ватикану, де вона, як престолонаслідниця, 1952 року зустрічалася з Пієм ХІІ.

Через дев’ятнадцять років королівська пара вдруге побувала у Ватикані, де 17 жовтня 1980 року відбулася перша зустріч з Йоаном Павлом ІІ. Під час цієї аудієнції Королева та Глава Церкви Англії прийняла проєкт візиту Папи до Великобританії у 1982 році, що мав пастирський характер, але не державний. Друга зустріч королівської пари з Йоаном Павлом ІІ відбулася рівно через 20 років, 17 жовтня 2000 року.

Через десять років (16-19 вересня 2010) з візитом до Великобританії вирушив Папа Бенедикт XVI. Під час відвідин Единбургу в Шотландії Герцог Единбурзький приймав Святішого Отця в королівському палаці, що є незвичним заходом в рамках державних візитів, який підкреслив пошану державних інституцій до Римського Папи. Там також відбулася зустріч з Королевою Єлизаветою.

Останньою зустріччю королівської пари з Папою стала зустріч з Папою Франциском, що відбулася у Ватикані 3 квітня 2014 року.
Новини з Ватикану Представлення послання Папи з нагоди Всесвітнього дня мігранта і біженця Ділячись думками про різні аспекти поняття “ми”, що стало ключовим у посланні Святішого Отця з нагоди цьогорічного Всесвітнього дня мігранта і біженця, учасники презентації цього документа наголосили, що рішення, які приймаються в одній частині світу, впливають на життя людей у всьому світі та що подолання егоїзму та турбота про всіх має важливе значення для виживання людства.
Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.