Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » У Житомирі відбувся курс для аніматорів руху «Світло-Життя»

У Житомирі відбувся курс для аніматорів руху «Світло-Життя»

10 квітня в парафії св. Софії відбулася зустріч аніматорів руху «Світло-Життя». Модератором цієї події був настоятель парафії о. Віталій Безшкурий.
Молодь приїхала з різних місцевостей, тому на початку було так зване зав’язання спільноти. Потім о. Віталій під час конференції пояснив, чим є нове життя. І як важливим є Слово Боже, котре дає напрямок в дорозі до Світла – Ісуса. Аніматори мали змогу поставити питання. Крім того, отець Віталій поділився своїм досвідом перебування поруч із єпископом Яном Пурвінським, котрий для кожного аніматора може стати прикладом покірного служіння Господу.


Свята Меса була справжньою трапезою, під час якої учасники змогли почути Слово Боже і прийняти Бога Життя. У проповіді о. Віталій наголошував на важливості відваги в служінні Господу. Прикладом цього – єпископ Ян, котрий був свідком Воскреслого Христа.


Після обіду молодь брала участь в практичних заняттях, котрі мали начити проводити зустрічі в малих групах, які є важливою частиною заходів та формування у русі. Засновник руху слуга Божий о. Франциск Бляхницький часто звертав увагу на добру підготовку аніматорів до служіння в малих групах. Учасники освоювали написання конспекту до зустрічі в групах.

Нашу школу ми молитовно закінчили біля могили єпископа Яна.


Даючи коротке свідчення молодь ділилася, що аніматор повинен бути як скло – ніколи собою не закривати Бога.

Сестра Марієтта Мікса CDC
Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.