Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » 5 молитов, які допоможуть відкрити силу Євхаристії
Молитви 2 295 0

5 молитов, які допоможуть відкрити силу Євхаристії

Пропонуємо молитви зі скарбниці Церкви, які допоможуть глибше зрозуміти таємницю Євхаристії, Пресвятих Тіла і Крові Христа, які приймаємо під час Літургії. Нехай ці молитви будуть впровадженням до глибшої особистої молитви, до інтимного спілкування душі та її Нареченого після святого Причастя. 
Молитва св. Томи Аквінського після Причастя

Я дякую Тобі, Господи, святий Отче, Всемогутній вічний Боже, за те, що Ти мене, грішника, недостойного Твого слугу, без жодних моїх заслуг, а лише у своєму безмежному милосерді благоволив наситити дорогоцінними Тілом і Кров’ю Твого Сина, нашого Господа Ісуса Христа.

Прошу Тебе, нехай святе Причастя не стане для мене вироком осудження, але спасенною запорукою Твого пробачення, зброєю моєї віри і щитом доброї волі. Нехай воно стане для мене звільненням від моїх провин, знищенням пожадливості й нечистоти, а також зміцненням любові й терпеливості, смирення і послуху, та всіх чеснот. Нехай воно стане міцним захистом від тенет видимих і невидимих ворогів, а також заспокоєнням як тілесного, так і духовного сум’яття. Нехай воно приведе мене до міцної злуки з Тобою, єдиним істинним Богом та буде щасливим завершенням мого життя.

Прошу Тебе, щоб Ти мене, грішника, благоволив привести до тієї дивовижної трапези, на якій Ти разом зі своїм Сином і Святим Духом є істинним світлом, повною ситтю, повнотою щастя і досконалою вічною радістю. Через Христа, Господа нашого. Амінь.

Молитва св. Кирила Александрійського


Господи Ісусе Христе, Боже наш, нехай Твоє святе Тіло дасть мені життя вічне, а чесна Кров Твоя – відпущення гріхів. Нехай ця Пресвята Євхаристія сповнить мене душевною радістю і фізичним здоров’ям. А в день Твого Страшного суду, Господи Ісусе Христе, вчини так, щоб я ради Причастя Святих Твоїх Тайн удостоївся стати праворуч Твоєї слави і хвалити Тебе разом із Твоїми Святими. Амінь.

Молитва св. Ігнатія з Лойоли
 
Душе Христова, освяти мене.
Тіло Христове, спаси мене.
Крове Христова, напій мене.
Водо з боку Христового, омий мене.
Страсті Христові, зміцніть мене.
Добрий Ісусе, вислухай мене.
В ранах Твоїх укрий мене.
Не дозволь мені від Тебе віддалитися.
Перед ворогом лукавим захисти мене.
В смертну годину поклич мене.
І дозволь прийти до Тебе,
щоб міг зі Святими славити Тебе
на віки вічні. Амінь.

Молитва до Пресвятої Діви Марії

О Маріє, Пресвята Діво і Мати, ось я прийняв Твого возлюбленого Сина, якого Ти зачала у своїм пречистім лоні, якого Ти породила, годувала і пригортала до себе. Зі смиренням і любов’ю я віддаю Тобі Того, чия присутність наповнювала Тебе найбільшим щастям і радістю, щоб Ти взяла Його у свої обійми і любила своїм серцем. Я приношу Його Всевишній Трійці як прояв найбільшого Божого культу, а також на Твою честь і славу та за потреби мої і всього світу.

Прошу Тебе, о добра Мати, виблагай для мене прощення гріхів, щедру благодать, щоб я ще ревніше служив Христові, і благодать остаточну, щоб я разом із Тобою міг прославляти Його повіки. Амінь.

Молитва після Святого Причастя

Поклоніння: О мій Ісусе! Я знайшов те, що шукав. Ти – моя єдина утіха, моя надія, моє найвище благо, моє все. Повний смирення, я стаю на коліна перед Тобою і вшановую Тебе як свого Бога, Господа і Спасителя. Хвала, честь і подяка Тобі навіки.

Подяка: О мій Ісусе! Пізнаю безмежність доброти Твоєї і дякую Тобі від повноти серця за нескінченні благодіяння, якими Ти удостоїв мене, так наблизившись до мене і наситивши мене своїм Тілом і Кров’ю задля вічного життя. Душа моя навіки зрошена Твоїм нескінченним милосердям.

Принесення жертви: О мій Ісусе! Сповнений якнайглибшої подяки, приношу в жертву Тобі все, що маю. Тобі присвячую тіло моє, душу мою, життя моє, сили мої, думки мої, слова і справи. І нехай буду я угодний Тобі завжди і в усьому!

Прохання: О мій Ісусе! Відтепер Ти в мені, невичерпне джерело всякого блага. Забери від мене все, що неугодне Тобі, і дай мені все, що спрямовує до Тебе. Допоможи Церкві Твоїй, щоб могла вона служити Тобі у світі. Пролий, Господи, благословення Твоє над моїми батьками та опікунами душі моєї, добродійниками і родичами, а також усіма людьми на землі, і дай душам померлих у вірі покоїтися в мирі за благословенням Твоїм. Амінь.

З молитовника "Щоденно з Богом"

Зображення: thecuriouscatholic.com
Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.