Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Святе Пасхальне Тридення - реколекції вдома

Святе Пасхальне Тридення - реколекції вдома

Пропонуємо Вашій увазі добірку матеріалів, які допоможуть краще пережити Пасхальне Тридення. Отець Ярослав Гонсьорек та Оксана Страз із благословення єпископа Радослава Змітровича упорядкували тексти, біблійні уривки, коментарі та поради, що допоможуть пережити Великий Тиждень. Матеріали були підготовані Терезою Андрущишиною.
ПАСХАЛЬНЕ ТРИДЕННЯ В РОДИНІ (ДОМАШНЯ ЛІТУРГІЯ)

Святе Пасхальне Тридення - Реколекції вдома - великий довідник матеріалів - завантажити

Матеріали польською мовою - завантажити

Як проводити домашню літургію у Великий Тиждень? - відео

Як ми читаємо в Старому Заповіті, пасхальні події звершувалися в двох спільнотах: у громаді та в сім’ї. Перш євреї святкували Пасху, тобто «вихід» з єгипетської неволі. З часом щорічне святкування трапези Виходу та згадки великих діл Божих увійшло в традицію вибраного народу як невід’ємний ритуал їхньої ідентичності. Пізніше відбулася Пасха Христа, яка стала переходом через страждання та смерть до слави воскресіння. Син Божий Ісус Христос, будучи євреєм, також звершував ці обряди; у Євангелії сказано, що Він звелів учням приготувати пасхальну вечерю. Але, зберігаючи основу обрядів, Христос перемінив їхнє значення. Він сам є пасхальним Агнцем; через пролиття Крові на Хресті Він установлює новий союз із грішним людством, за котре віддає своє життя, будучи Святим Богом.

І наша Пасха – це вхід кожного з нас через хрещення в пасхальну таємницю Господа. Отже, це наш перехід з неволі гріха до вільності Божих дітей.

Добре й дійсно глибоке пережиття Пасхального Тридення є фундаментом життєвої сили всієї Церкви та кожного християнина зокрема.

Крім основних Святих Літургій Пасхального Тридення, які завжди відбуваються в наших храмах, Церква цими днями особливо ревно молиться Літургією Годин та закликає всіх вірних долучитися до цієї молитви.

Далі подаємо пропозиції, конкретні підказки, які можуть допомогти в домашніх умовах краще й глибше пережити найважливіші події нашої віри. Заохочуємо передусім батьків, яким Бог доручив відповідальність за свою сім’ю – «домашню Церкву», з Божою допомогою зробити все можливе, щоб кожен член сім’ї міг зустрітися з Христом Воскреслим.

Бажаємо вам досвідчити Воскреслого Господа, Котрий проходить вашими родинами, щоб кожного їхнього члена визволити з темряви гріха, безсилля, страху, неволі та перенести до свободи Божої дитини.

Пропонуємо поділитися з нами переживанням цієї виняткової Пасхи у формі свідчень. Просимо також і про зауваження й коментарі до поданих пропозицій. Це можна зробити, написавши на електронну пошту: [email protected] або на адресу: Центр Євангелізації Світло-Життя, вул. Соборна 33, c. Гвардійське, Хмельницька обл., 31352.

Увага!

➢ Подбайте, щоб кожен член родини був у стані Божої благодаті (посповідався до Пасхального Тридення).

➢ Заплануйте виконання домашньої роботи (прибирання, готування тощо) до Великого четверга, щоб усі могли зосередитися на переживанні Пасхального Тридення.

➢ Заздалегідь ознайомтеся з усіма пропозиціями переживання Пасхального Тридення вдома, відповідно заплануйте кожен день.

➢ Пам’ятайте слова Ісуса: “Де двоє або троє зберуться в Моє ім’я, там Я серед них” (Мт 18, 20)








2 комментарія
Отець Ярослав Гонсьорек


Співавтором матеріялів є також Тереза Андрущишина. Прошу редакцію КМЦ доповнити цю іформацію. З повагою.



о. Ярослав Гонсьорек
alina
Додав alina
Цитата: Отець Ярослав Гонсьорек


Співавтором матеріялів є також Тереза Андрущишина. Прошу редакцію КМЦ доповнити цю іформацію. З повагою.



о. Ярослав Гонсьорек
Отче, ми взяли інформацію, яка подана наприкінці збірки.  
Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.