Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Вшанування св. Йоана Павла ІІ у Львові

Вшанування св. Йоана Павла ІІ у Львові

Багато осіб пам'ятають візит Папи Йоана Павла ІІ до України. Архієпископу Мечиславу Мокшицькому, натомість, пощастило бачити понтифіка щодня. Виконуючи обов'язки особистого секретаря, він товаришував йому і у робочих моментах, і у буденності.    
Про свої враження від постаті святого, риси духовності та набожність Папи Йоана Павла ІІ митрополит Львівський не раз розповідав у численних інтерв'ю. Особливо популярними стали книги "Вівторки любив найбільше" та "Місце для кожного", що вийшли українською мовою стараннями Католицького Медіа-Центру. Важко з точністю порахувати, скільки парафій в Україні та за кордоном отримали в дар реліквії святого Папи. У свій час і наш Католицький Медіа-Центр удостоївся честі мати такі реліквії (крім волосся Кароля Войтили маємо також його піуску). 


Цьогорічне святкування дня народження Кароля Войтили у Львові було відзначене двома непересічними подіями: відкриттям виставки та відновленням каплиці. 


Як повідомляє сторінка Львівської архідієцезії, відкриття виставки «Кароль Войтила. Народження» почалося виконанням пісні "Барка" о 15:00. Після цього було покладено квіти до пам'ятної дошки, що встановлена на Львівській катедрі як пам'ятка про візит Святішого Отця до Львова. Серед учасників відкриття виставки були представники духовенства на чолі з митрополитом Мокшицьким, представники консульства та міської влади Львова. На завершення виставки гостей чекала несподіванка - можливість почастуватись кремувками, які так любив святий Папа. 



З нагоди ювілею у Митрополичій Базиліці була відновлена каплиця св. Йоана Павла ІІ. Її поблагословив митрополит Львівський. Він також скерував слова подяки до всіх, хто спричинився до відновлення, повідомляє сторінка Львівської архідієцезії.   


Нагадуємо, з нагоди ювілею з дня народження св. Йоана Павла ІІ на Львівському поштампі були погашенні спеціальним штемпелем пам'ятні марки та конверти із зображенням святого Папи, Латинської катедри та греко-католицької церкви.   

Фото: Олександр Кусий 

Новини з України Уряд анонсував пом’якшення карантину для релігійних організацій Кабінет Міністрів України у середу, 20 травня, планує запровадити низку нових заходів, спрямованих на пом’якшення карантину. Серед іншого Уряд має намір врегулювати порядок відвідування віруючими храмів.