Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » У Гвардійському відбулася ІІ Конгрегація відповідальних за рух «Світло–Життя» в Україні

У Гвардійському відбулася ІІ Конгрегація відповідальних за рух «Світло–Життя» в Україні

З 8 до 10 лютого в центрі руху «Світло–Життя» у Гвардійському на Хмельниччині відбулася ІІ Конгрегація відповідальних за рух: модераторів, аніматорів, делегації всіх дієцезій. Вони зібралися, щоб створити спільноту думок і молитви. 
Темою роздумів і конференцій були слова першої адгортації Папи Франциска «Радість Євангелія». Цей документ показує напрям для руху, бо допомагає у  відновлені Церкви в сучасному світі.

Оазове зібрання очолив єпископ-помічник Кам’янець-Подільської дієцезії Радослав Змітрович.


Єпископ нагадав, що першим у євангелізації має бути Ісус. Його учні покликані проголошувати керигму, тобто муку, смерть і воскресіння Христа. Дуже важливо постійно євангелізувати самих себе. Владика наголосив, що особа, яка йде за Ісусом, потребує досвіду покори, молитви, посту; їй необхідно усвідомлювати, що вона буде відкинута.


Прекрасним доповненням були конференції отця Мачея Крулака, відповідального за дияконію євангелізації з Польщі. Священик підкреслив, що тільки тоді будемо свідчити про Ісуса, коли насправді зустрінемо Його. Людина, яка Його зустріла, не зможе сховати цю радісну новину тільки для себе, а буде розповідати її – передусім своїм життям.


А про те, у якому суспільстві ми живемо і як варто проголошувати Божу звістку, горовив експерт із канонічного права й історії Католицької Церкви Олексій Браславець. Ми почули свідчення про євангелізацію і пов’язані з нею переживання.



Учасників із різних куточків України прибуло майже сто. Конгрегацію очолив модератор руху в Україні отець Ярослав Гонсьорек разом із парою країни Русланом і Світланою Кагановичами. Дякуємо Богу за організаторів і всіх, хто доклався до цієї зустрічі. За все слава Богу.

Сестра Марієтта Мікса
Новини з України Мадагаскар вітає Папу Франциска У п’ятницю, 6 вересня 2019 року, на землю Мадагаскару вдруге ступила нога Наступника святого Петра: після того, як цю країну 1989 року відвідував святий Йоан Павло ІІ, сюди прибув Папа Франциск, як «Сіяч миру та надії» (таким є гасло цього етапу 31-ї Апостольської подорожі).