Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Папа Франциск прибув до Абу-Дабі

Папа Франциск прибув до Абу-Дабі

Після майже шестигодинного перельоту в неділю, 3 лютого 2019 року, о 21:48 за місцевим часом літак із Папою на борту приземлився в міжнародному аеропорту Абу-Дабі, столиці ОАЕ. Так розпочався короткий, але дуже важливий історичний візит: це вперше Глава Католицької Церкви прибув на Аравійський півострів.
Про це повідомляють Новини з Ватикану.

В аеропорту Папу зустрів принц Шейх Мухаммад бен Зайд Аль Нахаян, а діти в традиційному вбранні вручили Його Святості квіти. Далі – почесна варта, представлення делегацій і щирі обійми з Великим імамом Аль-Азгар Ахмадом Аль-Таїбом, одним із духовних авторитетів сунітської гілки ісламу, який супроводжуватиме Папу під час зустрічей, передбачених програмою візиту.

Саме з Великим імамом Папа від’їхав з аеропорту до «Mushrif Palace» – резиденційного комплексу для почесних гостей. Тут він мешкатиме протягом візиту до ОАЕ, адже в Абу-Дабі немає нунціатури.

Дощ як благословення

Вітаючись під час перельоту з журналістами, присутніми на борту літака, Папа Франциск зазначив, що вранці отримав повідомлення дощ, який саме випав у Абу-Дабі. Це рідкісне явище, і його сприймають як благословення. «Сподіваємося, що все буде саме так», – сказав Його Святість.

Папа підготував подарунок для працівників засобів комунікації: ікону, присвячену темі діалогу між поколіннями, на якій зображений молодий ченець, що несе на своїх плечах старенького співбрата. «Мені ця тема дуже лежить на серці, думаю, що це буде викликом нашого часу», – сказав він. Паоло Руффіні, префект Дикастерії у справах комунікації, роздав копії журналістам.
Новини з Ватикану Папа - босим кармелітам: Оновлення вашої місії невіддільне від вірності спогляданню Богопосвячене життя має майбутнє, бо є інтегральною частиною Церкви, а вірність не полягає в боязні змін, але в готовності на зміни, які уможливлюють відповідь Богові тут і тепер. Такими думками Папа Франциск поділився з учасниками Генеральної Капітули Ордену Братів Босих Кармелітів.
Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.