Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Сестри святого Йосифа де Сен-Марк відсвяткували 20-річчя служіння в Україні

Сестри святого Йосифа де Сен-Марк відсвяткували 20-річчя служіння в Україні

19 липня 2018 року в селі Павшино на Закарпатті сестри зі Згромадження святого Йосифа де Сен-Марк відсвяткували 20-ліття свого служіння в Україні.
Цього дня 8 осіб, які пройшли дворічну формацію, офіційно приєдналися до спільноти сестер як облати (світські члени згромадження). Іще 10 осіб розпочали дорогу облатської формації, розповідають на своїй Фейсбук-сторінці сестри святого Йосифа де Сен-Марк.



Згромадження сестер святого Йосифа де Сен-Марк 1845 року заснував священик П’єр-Поль Бланк. Сестри оселилися у Франції, в Ельзасі, у будівлях, де колись було бенедиктинське абатство святого Марка. Засновник згромадження прагнув відродити чернечу традицію, яку на цих теренах винищила французька революція. Новостворена спільнота була відкрита для жінок, які прагнули присвятити себе Богові, але не мали великих коштів, які тоді були необхідні для вступу до монастиря. Спільноту об’єднує покликання до адорації Пресвятих Дарів і до служіння ближньому. 



Дякуємо Богові за дар покликання та Його Божественне Провидіння!
Новини з України Мадагаскар вітає Папу Франциска У п’ятницю, 6 вересня 2019 року, на землю Мадагаскару вдруге ступила нога Наступника святого Петра: після того, як цю країну 1989 року відвідував святий Йоан Павло ІІ, сюди прибув Папа Франциск, як «Сіяч миру та надії» (таким є гасло цього етапу 31-ї Апостольської подорожі).