Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Папа: Споглядання Пресвятої Трійці – це споглядання Бога-Любові

Папа: Споглядання Пресвятої Трійці – це споглядання Бога-Любові

Перед молитвою «Ангел Господній» у неділю, 27 травня, Папа Франциск виголосив повчання, присвячене святу Пресвятої Трійці, а наприкінці зустрічі з паломниками підніс молитву за Африку.
Про це повідомляють Новини Ватикану.

Свято Пресвятої Трійці це споглядання таємниці Бога, Який неустанно творить, спасає й освячує. Такими думками Папа Франциск поділився перед проказування молитви «Ангел Господній» у неділю, 27 травня 2018 року, зауважуючи, що це свято призначене для того, щоб «із новим захватом вшановувати Бога-Любов, Який безкорисливо жертвує нам Своє життя та просить нас поширювати Його у світі».

Бог об’являється Любов’ю

За словами Понтифіка, біблійні читання показують нам, наскільки Бог хоче не так об’явити Своє існування, як радше посвідчити, що Він є «Богом із нами», що «прямує разом із нами, любить нас і цікавиться нашою особистою історією та дбає про кожного, починаючи від найменших і нужденних».

«Отож, ми не віруємо у щось далеке, байдуже – ні, навпаки, віримо в Любов, Яка створила Всесвіт і дала початок народові, втілилася, умерла та воскресла за нас і, як Святий Дух, усе перемінює та провадить до втілення», – підкреслив Наступник святого Петра.

Дух спонукає взивати «Авва – Отче!» та до місії

Як зауважив далі Папа, святий Павло, який «особисто пережив цю зміну, здійснену Богом-Любов’ю», переказує нам Його прагнення, аби ми називали Його «Отцем», ба навіть «Татусем», із «повною довірою дитини, яка віддається в руки того, хто дав їй життя».

«Як нагадує Апостол, Святий Дух, діючи в нас, робить так, що Ісус Христос не применшується до персонажа з минулого, але що ми відчуваємо Його близьким нашим сучасником і переживаємо радість бути дітьми, яких любить Бог. Урешті, в Євангелії воскреслий Господь обіцяє, що завжди перебуватиме з нами», – сказав Понтифік, підкреслюючи, що саме завдяки цій Його присутності та Його Духові ми можемо «спокійно виконати місію», яку Він нам доручає: «Звіщати та свідчити всім Його Євангеліє».

Християнин не самотній

«Отож, свято Пресвятої Трійці є спогляданням таїнства Бога, Який неустанно творить, спасає й освячує, завжди з любов’ю та задля любові, і дарує кожному створінню, яке Його приймає, здатність віддзеркалювати промінь Своєї краси, доброти й істини. Він назавжди вирішив прямувати поруч із людством і творити народ, що буде благословенням для всіх народів та для кожної без винятку людини. Християнин не ізольований, він належить до народу, сформованого Богом. Без такої приналежності та сопричастя неможливо бути християнином», – підсумував Папа, скеровуючи свою думку до Пресвятої Богородиці:

«Нехай же Пречиста Діва Марія допомагає нам із радістю здійснювати місію свідчити світові, спраглому любові, що сенс життя полягає саме в безмежній любові Отця, Сина та Святого Духа».

Молитва за Африку

Після молитви «Ангел Господній», Понтифік нагадав, що напередодні в італійському місті П’яценці відбулася беатифікація сестри Леонелли Зґорбаті, убитої 2006 року з ненависті до віри в Моґадишо (Сомалі). «Її життя, віддане задля Євангелія та на служіння вбогим, як і її мучеництво, становлять завдаток надії для Африки та всього світу. Помолімося разом за Африку, щоби там настав мир», – закликав Папа, розпочавши проказування молитви «Радуйся, Маріє».


За темою:
Папа Франциск про три колони богопосвяченого життя: молитву, вбогість і терпіння
Папа: Терплячість – найважливіша чеснота подружнього життя
Папа: Сім’я – це школа віри, любові та громадяннського виховання
Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.