Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Різдвяна зустріч Лицарів Колумба у Львові

Різдвяна зустріч Лицарів Колумба у Львові

22 січня у Львові відбулася щорічна зустріч архієпископа Мечислава Мокшицького з Лицарями Колумба, котрі разом зі своїми капеланами прибули з теренів Кам’янець-Подільської дієцезії, Київсько-Житомирської дієцезії та Львівської архідієцезії. У Митрополичій Базиліці архієпископ очолив Святу Месу разом із численними капеланами.
Про це повідомляє Львівська архідієцезія.


Після спільної молитви та вступного слова Національного Делегата Благодійної Організації «Українська Рада Лицарів Колумба» Юрія Малецького про свою цьогорічну діяльність розповіли капелани та Лицарі з різних міст України, з Хмельницького, Червонограда, Івано-Франківська, Понінки, Винник та Львова.


У проповіді до Лицарів Колумба Львівський митрополит сказав: «Вельмишановні священики! Шановні лицарі Колумба! Сьогоднішнє Євангеліє переносить нас до Капернауму, до дому апостола Петра. Потрібно припустити, що метою цього візиту є сформувати учнів, яких Ісус щойно покликав і сказав їм просто: «Ідіть за Мною»... Ми повинні запитати себе: яка моя довіра і довіра до Того, Хто є Господом Життя? Чи хочу я пережити зустріч із живим Христом і чи готовий я розділити з іншими радість цієї особистої зустрічі, яка відбувається особливо в Євхаристії? Якщо наша відповідь позитивна, то перед нами стоїть завдання свідчити тут і зараз. Свідчення нашої приналежності до життя у церковній спільноті. Свідчення в родині та парафії. Зрештою, не лише Ісус закликає до такого свідоцтва, але й до свідоцтва про нашу приналежність до лицарів Колумба. Це пригадує нам блаженний отець Майкл МакГівні, і ми йдемо його слідами, слідами його великої відданості та турботи. Тож нехай наша харизма проявляється серед людей не лише в проголошенні та словах, а передусім у дії. Добро є для того, щоб ним ділитися, і ми стоїмо на боці добра, і нехай так буде і в праці, і в молитві. Амінь».


Архієпископ Мечислав Мокшицький подякував Лицарям Колумба за їхню благодійну підтримку Церкви.


Зустріч завершилися спільним колядуванням та святковим прийняттям в курії Львівської митрополії.

Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.