Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Архієпископ Пол Річард Ґаллаґер здійснить триденний візит в Україну (ОНОВЛЕНО)

Архієпископ Пол Річард Ґаллаґер здійснить триденний візит в Україну (ОНОВЛЕНО)

Секретар у справах стосунків Апостольського Престолу з державами зустрінеться із представниками ієрархії та влади, зокрема, з Міністром закордонних справ України, а також відвідає місця, які постраждали від війни.
Про це пише Vatican News.

Архієпископ Пол Річард Ґаллаґер, Секретар у справах стосунків Святого Престолу з державами, від 18 до 20 травня 2022 р., здійснить візит в Україну, відвідуючи Львів, Київ і місця, що постраждали від війни. Подорож відбувається у контексті 30-річчя встановлення дипломатичних стосунків і щоб виразити близькість Папи та Апостольської Столиці з народом, який страждає від війни, та щоб ще раз ствердити важливість діалогу для відновлення миру.

Стали відомими деякі деталі програми. Зокрема, у Львові очільника ватиканської дипломатії зустріне Львівський митрополит латинського обряду архієпископ Мечислав Мокшицький, в.о. Голови Конференції римо-католицьких єпископів України. У програмі першого дня – візит до Львівського греко-католицького митрополита архієпископа Ігоря Возьняка та відвідини структур, що приймають біженців і переселенців при парафії святого Йоана Павла ІІ та бенедиктинському монастирі.

Наступного дня передбачені зустрічі з очільником Львівської ОВА Максимом Козицьким і міським головою Львова Андрієм Садовим, а також – з Блаженнішим Святославом, Верховним Архієпископом Києво-Галицьким УГКЦ. У заключний день візиту запланована зустріч з Міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, прес-конференція, відвідини Ворзеля, Ірпеня та Бучі, а також візити до римо-католицьких катедрального собору святого Олександра і храму святого Миколая.
Новини з Ватикану Папа народам ДР Конго та Південного Судану: не дайте викрасти у вас надію У день, коли повинна була розпочатися Апостольська подорож до Демократичної Республіки Конго та Південного Судану, відкладена на пізніше через стан здоров’я Папи Франциска, він вирішив звернутися до мешканців за посередництвом відеопослання.
Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.