Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » До Львова прибула делегація єпископів з Польщі

До Львова прибула делегація єпископів з Польщі

У вівторок, 17 травня, до Львова прибула делегація польських єпископів. Візит має на меті засвідчити підтримку українського народу під час повномасштабного вторгнення російських військ.
У складі делегації з Польщі: архієпископ Станіслав Ґондецький, голова Конференції єпископату Польщі, митрополит Познанський; архієпископ Войцех Поляк, примас Польщі; архієпископ Станіслав Будзік, митрополит Люблінський. 


Візит триватиме 18-20 травня. Заплановані зустрічі з католицькими ієрархами у Львові та Києві. У столиці також має відбутись зустріч із Предстоятелем ПЦУ Епіфанієм.

Польські єпископи зустрілись з виконувачем обов'язків Голови Конференції єпикопату України архієпископом Мечиславом Мокшицьким. 


Під час візиту буде обговорено перспективу подальшої співпраці церков двох держав у духовній, релігійній та гуманітарній площинах. 


Єпископи Польщі прагнуть цим візитом ще раз підкреслити солідарність, дієву підтримку для українського народу, який страждає від війни. Як повідомлялося раніше протягом двох перших місяців з початку війни католицька Церква Польщі передали для українських біженців близько 500 млн злотих. 


 
Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.