Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Парафія Львівської архідієцезії отримала реліквії бл. Матері Чацької

Парафія Львівської архідієцезії отримала реліквії бл. Матері Чацької

14 травня 2022 року в Полупанівці, що на Тернопільщині, архієпископ Мечислав Мокшицький урочисто передав парафіяльній спільноті мощі бл. Матері Єлизавети Рози Чацької, беатифікація якої відбулась у 12 вересня 2021 року у Варшаві. 
 Про це повідомляє Львівська архідієцезія.


В храмі св. Йосифа в Полупанівці, котрий є також архідієцезіальним санктуарієм Матері Божої Святого Скапулярію урочистою Євхаристією архієпископ Мечислав Мокшицький розпочав подячну Святу Месу за дар особи блаженної та за 30-ліття служіння сестер францисканок від Хреста, яких засновницею є бл. Мати Єлизавета Роза Чацька.


На початку отець настоятель Петро Малий привітав усіх присутніх та коротко пригадав історію життя та чесноти сестри Єлизавети Рози Чацької завдяки яким вона стала блаженною.


Святу Месу співслужили: священники із Тернопільського деканату на чолі з отцем деканом Андрієм Малігом та отцем Войцехом Буковцем, Стрийським деканом. Спільно молилися також сестри францисканки з Полупанівки і сестри кармелітанки з Микулинець, сестри йосифітки з Тернополя, а також віряни та паломники санктуарію Матері Божої Святого Скапулярію в Полупанівці.

 
Під час проповіді митрополит сказав: «Вивчаючи історію її біографії, бачимо, що вона була дуже відважною і рішучою людиною. Свідчать про це різні факти з історії її життя. По-перше, коли Роза втратила зір – вона вирішила, що не буде закриватися у своєму горі, але присвятить своє життя допомозі іншим незрячим людям. По-друге, про її відвагу і рішучість свідчить рішення заснування Згромадження Сестер Францисканок Служебниць Хреста, харизмом якого є служіння незрячим. По-третє, свідчить про це заснування в Лясках біля Варшави навчально-виховавчого осередку для незрячих. Це особливе місце не лише через виховну та благодійну роль, але й через його духовне значення. Тому, коли ми вітаємо її реліквії та вносимо їх урочисто в цей храм, вносимо сюди всю її віру та відвагу, a також духовність блаженної Матері Єлизавети Рози Чацької ... Дорогі Брати і Сестри! Святий Йоан Павло ІІ сказав, що не треба захоплюватися святими, їх треба наслідувати. Toму наша сьогоднішня зустріч, коли до цієї святині вносимо реліквії блаженної Матері Єлизавети Рози Чацької, нехай не буде лише захопленням, a нехай вона стане нагодою, щоб подивитися на її життя як на зразок, який можемо наслідувати, відкриваючи присутність Бога в нашому щоденному житті».


Наприкінці духовенство та монахині завершили святкування спільною агапою у Центрі реабілітації та ранньої допомоги незрячим дітям і їхнім батькам ім. св. Йоана Павла ІІ, де живуть та служать сестри францисканки.

Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.