Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Архієпископ Мокшицький: «Обітниці Марії у Фатімі – це дорога до звільнення. Це дорога до перемоги над злом»

Архієпископ Мокшицький: «Обітниці Марії у Фатімі – це дорога до звільнення. Це дорога до перемоги над злом»

Увечері 13 травня, в 105-ту річницю початку об’явлень Матері Божої у Фатімі та з нагоди початку Фатімських богослужінь у Львові, архієпископ Мечислав Мокшицький очолив Святу Месу в каплиці Розена, з настоятелем львівської домініканської спільноти о. Ігором Гнюсом, отцем деканом Яном Нікелем та священниками львівських парафій.
Про це повідомляє Львівська архідієцезія.


Митрополит Мечислав Мокшицький на початку літургії наголосив на значенні Фатімських об’явлень та закликав усіх: «Ми хочемо молитися і просити Марію про навернення грішників, про Боже милосердя, про мир в Україні».


У проповіді архієпископ сказав: «Ми сьогодні збираємось в річницю Фатімських об’явлень, щоб пригадати ще раз, що так як колись мешканці Нініви, чуючи голос пророка Йони, ступили і пішли шляхом навернення і врятували своє місто від знищення і Божого гніву, так само і ми, беручи до рук розарій, практикуючи піст та молебень до Непорочного Серця Марії, рятували нашу Батьківщину, міста та села. Таким є сьогодні наш фронт боротьби зі злом. Сама Марія у Фатімі підказує нам: „Мій Син хоче розпочати у світі молебень до Непорочного Серця. Ti, які практикуватимуть цей молебень, будуть спасенні”. На цьому полягає наша надія, яка повністю звернена до неба, повністю звернена до Бога, який дає нам Серце своєї Матері… Обітниці Марії у Фатімі – це дорога до звільнення. Це дорога до перемоги над злом».


Після Святої Меси усі присутні молилися розарій до Пресвятої Діви Марії випрошуючи дар миру та припинення війни. На завершення була коротка процесія із статуєю Фатімської Діви Марії - з каплиці Розена до все ще зачиненого для римо-католиків храму Стрітення. На площі перед храмом був зачитаний Акт присвячення України Непорочному Серцю Діви Марії.

Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.